Yaşamayı Seviyorum Dayanışma Merkezi Örnek Proje Oldu

Kırşehir Valiliği tarafından oluşturulan Yaşamayı Seviyorum Dayanışma Merkezi örnek proje oldu.

Yaşamayı Seviyorum Dayanışma Merkezi Örnek Proje Oldu
Yaşamayı Seviyorum Dayanışma Merkezi hakkında bilgilendiren Vali Necati Şentürk, projenin model olarak başka illere de örnek olduğunu söyledi.



Proje merkezi hakkında bilgilendirme yapan Vali Necati Şentürk, “Burada tedavi gören gençlerimizi meslek ve sanat sahibi yaparak topluma kazandıracağız. Burada çok yönlü tedavi uygulanmaktadır. Gençlerimiz burada mesleki kurslar alıyor, yarım kalan eğitimlerini tamamlıyor, bilgisayar odasında teknolojik dersler alıyor, spor salonunda sportif aktivitelere katılıyor, ayrıca ibadetlerini yerine getiriyorlar. Projemizin bir model olarak diğer illerde de yaygınlaştırılması düşünülüyor. Misafirlerimiz de bu maksatla Kırşehir’e gelerek merkezde incelemelerde bulunup, burada neler yaptığımızı, hangi tedavileri uyguladığımızı gördüler. Proje kapsamında, Kırşehir’de uyuşturucu ile mücadelede büyük yol kat ettik.” dedi.

Gençleri bağımlılık yapan maddelerden korumak için önleyici tedbirlerin alınması ve bağımlı gençlerin tedavileri ile ilgili olarak çalışmaların yürütülmesi kapsamında Kırşehir’e gelen Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Hakan Dulkadiroğlu, Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Rahmi Aksoy ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, İçel, Antalya, Konya, Diyarbakır, Samsun, Erzurum ve Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri uyuşturucu ile mücadele etmek maksadıyla Valilik tarafından hayata geçirilen ’Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA