'Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi' Örnek Model Oldu

Kırşehir Valiliği tarafından madde bağımlılığı ile mücadele için hazırlanan proje kapsamında açılan 'Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi', bir çok ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü tarafından ziyaret edildi.

Kırşehir Valiliği'nin, madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında hayata geçirdiği 'Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi', Türkiye genelinde örnek alınıyor.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Hakan Dulkadiroğlu, Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Rahmi Aksoy ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, İçel, Antalya, Konya, Diyarbakır, Samsun, Erzurum ve Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürleri, madde bağımlılığı ile mücadele etmek maksadıyla kurulan merkezi ziyaret ederek, incelemede bulundu.

Ziyaretçilere merkezin çalışmaları hakkında bilgi veren Kırşehir Valisi Necati Şentürk, hazırlanan proje kapsamında açılan 'Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi'nin bir model olarak diğer illerde de uygulanmasının planlandığını ifade etti.

Merkezin madde bağımlısı gençleri uyuşturucudan kurtarmak ve onları topluma faydalı bireyler olarak yeniden kazandırmak amacıyla kurulduğunu hatırlatan Şentürk, şunları kaydetti:

'Merkezde gençlere hem tıbbi hem de manevi tedavi uygulanıyor. Buradaki gençlerimizi meslek ve sanat sahibi yaparak topluma kazandıracağız. Çok yönlü tedavi uygulanmaktadır. Gençlerimiz burada mesleki kurslar alıyor, yarım kalan eğitimlerini tamamlıyor, bilgisayar odasında teknolojik dersler alıyor, spor salonunda sportif aktivitelere katılıyor. Ayrıca ibadetlerini yerine getiriyorlar. Projemizin bir model olarak diğer illerde de yaygınlaştırılması düşünülüyor. Misafirlerimiz de bu maksatla Kırşehir'e gelerek merkezde incelemelerde bulunup, burada neler yaptığımızı, hangi tedavileri uyguladığımızı gördüler. Proje kapsamında, Kırşehir'de uyuşturucu ile mücadelede büyük yol kat ettik.'
Kaynak: AA