Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Öksüz Çınarcık Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti.

Çınarcık Meslek Yüksekokulu‘nun dersliklerini, uygulama sınıflarını ve çalışma ofislerini inceleyen Gökkır Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan bölüm ve programlar, mevcut öğrenci sayısı, kapasitesi ve gelişim süreci hakkında bilgi aldı.

Prof. Gökkır, Yüksekokulun daha da gelişmesi ve eğitim kalitesinin arttırılması adına neler yapılabileceği konusunda ilgililerle görüştü.

-Verimlilik Çalıştayı

Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından Verimlilik Çalıştayı düzenlendi.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Enstitü Kurulu ve Enstitü Yönetim Kurulu Üyeleri, Enstitüde halen görev yapanların yanında daha önce görev yapmış akademik ve idari personel, Fakülte sekreterleri ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı ile ilgili diğer akademik personel katıldı.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Vekili Doç.Dr. Fethi Güngör, burada yaptığı konuşmada, katılımcıların birikimlerinden, görüş ve önerilerinden yararlanarak verimi yükseltici katkıları ile ilgili kurullarda karara dönüştürmeyi amaçladıklarını belirtti.

Rektör Vekili Prof.Dr. Bilal Gökkır da çalıştayda katılımcıların müzakerelerini dikkatle izledi ve kalıcı etkin çözümler için radikal bazı kararlar alınması gerektiğinin altını çizdi.

Güngör, katılımcıların dile getirdiği sorun, görüş ve çözüm önerilerinin raportörler tarafından kayıt altına alındığına dikkati çekerek,'Tavsiye niteliğindeki bu katkılar bir rapor halinde tanzim edildikten sonra bir hafta içerisinde, niteliğine göre Yönetim Kurulu, Enstitü Kurulu ve Senato tarafından gündeme alınarak karara bağlanacak.' ifadelerini kullandı.

-Çiftlikköy'de umre yolcuları uğurlandı

Çiftlikköy ilçesinde 43 kişi umreye uğurlandı.

Uğurlama programına, İl Müftü Vekili Kahraman Yaman, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy İlçe Müftüsü Muhammet Kara, Armutlu İlçe Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Kahraman, umre yolcularına hayırlı yolculuklar dileyerek, 'Oraya vardığınızda sizin üzerinize düşen en önemli vazife kendi şahsınıza, ailenize ve çoluk çocuğunuza dua etmek kadar ülkemizin ve Müslümanların birlik ve beraberliği için de dua etmektir. Cenab-ı Hak dualarınızı kabul etsin. Ülkemize tüm İslam Alemine birlik ve beraberlik içinde huzur dolu günler nasip etsin.' dedi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Silpagar, umreye gidecek olanlara hayırlı yolcuklar dilerken sağ salim Mekke'ye ulaşmalarını ve dualarında kendilerine de yer vermelerini istedi.

Kaynak: AA