Vali Koçak, Muhtarlarla İnternet Üzerinden İletişim Kuracak

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, muhtarlarla internet üzerinden iletişim hattı kurulacağı müjdesini verdi.

Vali Koçak, Muhtarlarla İnternet Üzerinden İletişim Kuracak


Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Germencik ilçesini ziyaret edip vatandaşların sorunlarını dinledi. En çok dile getirilen sorunlar ise, jeotermal kirliliği, incir ve zeytin hırsızlığı, kurallara uymayan motosiklet sürücüleri, yol kenarlarındaki fuhşuyat konuları oldu.

Germencik Sevgi Yolu’nda esnaf ve vatandaşların hal hatırını soran ve sorunlarını dinleyen Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ı karşısında gören vatandaşlar, kendilerini en son Aydın’ın efsane valisi Recep Yazıcıoğlu’nun ziyaret ettiğini ifade ettiler. Vali Koçak, Cuma namazını da Çarşı Camisi’nde kıldı. Daha sonra Germencik Kaymakamı Ayhan Işık’ı makamında ziyaret edip, Halk Eğitim Merkezi’nin toplantı salonunda daire amirleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Toplantı öncesi değerlendirmelerde bulunan Vali Koçak, vatandaşların isteklerini burada daire amirleriyle paylaşarak çözüme kavuşturmak için girişimlerde bulunacaklarını belirterek; “Germencik, tarım ürünleri itibariyle potansiyeli oldukça yüksek. Jeotermal kaynakları itibariyle imkânları yüksek bir ilçemiz. Asayiş ve güvenlik açısından birtakım problemler sezdik, şehir merkezinde motosikletlilerin, özellikle gençlerin vatandaşların huzurunu bozmasına müsaade etmeyeceğiz.

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı kaldırıldıktan sonra incir ve zeytinde hırsızlık başladı.

Hayvan hırsızlığına nasıl müdahale ediyorsak ürün hırsızlığına da o şekilde müdahale edeceğiz. Lozan Caddesi’nin dar olmasından dolayı oluşan trafik akışından şikâyet aldık. O problemleri de Büyükşehir Belediyesi’yle görüşerek çözeceğiz. Çok sabit fikirli olmamak gerekiyor. Vatandaşla görüşüp problemi nasıl çözeceksek ‘dediğim dedik’ olunmaması lazım.

Jeotermallerle ilgili gelen şikâyetleri de değerlendireceğiz. ‘Geceleri çok fazla çürük yumurta kokusu oluyor, kanser vakaları arttı’ diye söylemler var. Bir yerde kanserin arttığını söylemek için uzunca bir çalışma yapılması lazım. Bir senede kanser vakası artmaz. Bir yerde algı varsa, insanlar onu öyle yaşıyor demektir. Bizim bu konuda bilimsel temellere dayalı bir inceleme yapıp herkesin gönül rahatlığıyla ‘bu böyledir’ diyebileceği, problemler bizim düşündüğümüz gibiyse onu teyit etmek değilse gerçek durumu tespit edeceğiz. Alınması gereken tedbirler, yasal düzenlemeler, valiliğin alacağı tedbirler olabilir, bunları belirleyip tarafsız şekilde çalışma yapmak gerekir. Bununla ilgili vatandaşlar, tarım örgütleri, siyasetçilerle tüm taraflarla görüşeceğiz. Jeotermallerle de yakın zamanda bir toplantı yaptık. Jeotermal tesislerini ziyaret ediyorum. Kendi tecrübelerimi de bu bilgilerle birleştirerek meseleyi kendi açımdan yerli yerine oturtmaya çalışıyorum. Ama bu yetmez. Dile getirilen problemlerin temeline inerek, bilimsel metotlarla tespit edilmesi ve onun sonucunda da ilgili bakanlıklara ileterek, alınması gereken düzenlemelerin alınmasını sağlayacağız. Vatandaşlar ‘Jeotermal enerjinin zenginlik olduğunu düşünüyoruz. Bu enerji ülkenin çıkarları açısında kullanılmalı’ diyor” dedi.

Vali Koçak değerlendirmelerde bulunduktan sonra toplantıyı başlattı. Kaymakam Ayhan Işık’ın ilçe ile ilgili sunumunu muhtarlarla birlikte izledikten sonra muhtarların sorunlarını dinledi ve not aldırdı.

Muhtarların valilikle sürekli iletişimi sağlamak için internet üzerinden sistem kurulacağı müjdesini veren Vali Koçak, 7 gün/24 saat hizmet verecek sistemin kurulması için çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

Toplantının bitiminden sonra Germencik’te faaliyet yürüten büyük işletmelere de uğrayan Vali Koçak, gece geç saatlere kadar incelemelerini sürdürdü.
Kaynak: İHA