Turizmde Yeni Sezon Umudu

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Polatoğlu: 'Rusya ve Almanya başta olmak üzere bazı ülkelerden yeni sezon için rezervasyonlar olmaya başladı. Şimdiden rezervasyon almak bizim 2017 yılından umutlu olmamızı sağlıyor. 2017'de bu yılın üzerinde turist ağırlayacağımızı öngörüyoruz' 'Elbetteki bir anda önceki yılların rakamına ulaşmamız mümkün değil. Yaşanan kaybı ancak 12 yılda toparlayabiliriz'

KEREM KOCALAR - Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, Rusya ve Almanya başta olmak üzere bazı ülkelerden yeni sezon için rezervasyonlar yapılmaya başlandığını belirterek, 'Şimdiden rezervasyon almak bizim 2017 yılından umutlu olmamızı sağlıyor. 2017'de bu yılın üzerinde turist ağırlayacağımızı öngörüyoruz.' dedi.

Polatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmcilerin bugüne kadar çok önemli badireler atlatarak bugünlere ulaştığını söyledi.

Turizm sektöründe 1989 yılından beri aktif rol aldığını, o günden bu yana da onlarca krizin atlatıldığını dile getiren Polatoğlu, son dönemde turizmde yaşanan sıkıntının da kriz olarak adlandırılabileceğini ancak Türkiye'deki turizm sektörünün bunu atlatabilecek güce sahip olduğunu vurguladı.

Umutsuzluğa kapılmanın fıtratlarına aykırı olduğunu belirten Polatoğlu, 'Bu sürecin atlatılacağına inancım tam. Bir çıkış yolu bulacağız. Bunun için de çalışmalarımızı yürütüyoruz.' dedi.

Turizmdeki verilerin iyiye gittiği yönünde şimdiden izlenimler kazandıklarını aktaran Polatoğlu, şöyle devam etti:

'Örneğin, küs olduğumuz ülkelerle barışmak bizim adımıza önemli. Bu noktada da Rusya ön plana çıkıyor. İsrail ile yavaş yavaş Mısır ile ön plana çıkan uzlaşma dönemi bizler için çok önemli. Turizm, barış dili ister. O yüzden gelinen sürecin daha iyi olacağı yönünde fikirlerimiz oluştu. Rusya ve Almanya başta olmak üzere bazı ülkelerden yeni sezon için rezervasyonlar olmaya başladı. Şimdiden rezervasyon almak bizim 2017 yılından umutlu olmamızı sağlıyor. Elbette bir anda önceki yılların rakamına ulaşmamız mümkün değil. Yaşanan kaybı ancak 1-2 yılda toparlayabiliriz ama 2017'de bu yılın üzerinde turist ağırlayacağımızı öngörüyoruz.'

- Herkese görev düşüyor

Polatoğlu, yeni sezonda, turizm alanında yaşanılan sıkıntıları daha kısa sürede tolere edebilmek için her kesime görevler düştüğünün altını çizdi.

Turizm sektörünün taksicisinden tur operatörüne, esnafından yerel ve merkezi yönetime kadar herkesi yakından ilgilendirdiğini dile getiren Polatoğlu, 'Eğer biz turizmi yeniden eski günlerine getirmek istiyorsak, yerel yönetimlerin bölgesel tanıtıma daha fazla önem vermesi, turizmle doğrudan ilgili olan sektörleri sezona hazırlaması gibi konularda desteğe ihtiyacımız var. Bu süreçte yeni yılda gelecek turistleri, her zamankinden daha fazla memnun etmeliyiz ki daha fazla turist çekebilecek gücümüz olsun.' diye konuştu.

Kaynak: AA