Tokat'ta 'Dövizle Umreye Son, Artık Umreyi TL İle Yapıyoruz' Kampanyası

Tokat’ta bir turizm acentesi “Dövizle umreye son, artık umreyi TL ile yapıyoruz” kampanyası başlatırken, bir internet kafe de dolar bozduranlara ’bedava internet hizmeti’ vermeye başladı.

Tokat'ta 'Dövizle Umreye Son, Artık Umreyi TL İle Yapıyoruz' Kampanyası
Türkiye’de dolarda yaşanan artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın “Yastık altında dövizi olanlar gelsin parasını altına, TL’ye dönüştürsün” çağrısına Tokat esnafından destek gecikmedi. Bir özel turizm acente firması “Dövizle umreye son, artık umreyi TL ile yapıyoruz” kampanyası başlattı. Turizm acente yetkilisi İbrahim Arslan, “Cumhurbaşkanımızın sözlerine katılıyoruz. Turizm şirketi olarak bir ilki başlattık. Dövize hayır, TL’ye evet diyoruz. Bundan sonra işlerimiz dövizle değil TL ile yapacağız. Çünkü memleketimizi, ülkemizi seviyor ve düşünüyoruz. TL’nin değerinin artması için biz TL ile iş yapmaya başladık” dedi.



100 dolar bozdurana internet bedava

Tokat’ta ayrıca bir İnternet kafe de, 100 dolar bozdurup makbuz getirene 2 saat ücretsiz internet uygulaması başlattı. İnternet kafenin sahibi Ahmet Arslan, farkındalık oluşturabilmek için iş yerinde bir kampanya başlattıklarını ifade ederek, “Buradaki amaç para kazanmak veya birilerine para kazandırmak değil, milletin bu duruma karşı uyanması, halkımızın Cumhurbaşkanımıza, ekonomimize, devletimize sahip çıkmasıdır. 100 dolar bozdurup getireni iş yerimizde ağırlıyoruz, çay ikram ediyoruz. 10-12 bin dolar bozduracak olan arkadaşlarımız var. Onlara gün boyu bizdesiniz dedik, bizim de size ikramımız olsun dedik. İnşallah hayırlara vesile olur” diye konuştu.

Öte yandan döviz bürolarında dolar bozduran vatandaşlarda ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA