TESKİ Personeli Yıllık Sağlık Kontrolünden Geçiriliyor

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) personelinin yıllık sağlık kontrollerinin yapımına başlandı. Çok tehlikeli sınıfta bulunan işletme ve kurumlarda yılda bir defa yapılması gereken sağlık kontrolleri, TESKİ iş yeri hekimi ve sağlık çalışanı tarafından yapılıyor.

TESKİ Personeli Yıllık Sağlık Kontrolünden Geçiriliyor
TESKİ iş yeri hekimi tarafından yapılan sağlık kontrollerinde personelin muayeneleri yapılarak, tahlil ve tetkikleri değerlendiriliyor. Çalışanların meslek hastalıklarıyla karşılaşmasının önüne geçmek amacıyla yapılan kontrollerde, hastalıklardan korunma yolları hakkında bilgi veriliyor. Personelin çalışma sahasında karşılaşabileceği sağlık sorunları önceden belirlenerek gerekli tedbirler alınıyor. Çalışma yerlerinin olası riskleri belirlenerek, alınacak ilave önlemler belirleniyor.

Çalışan sağlığı açısından oldukça önemli olan bu sağlık kontrolleri sonucunda, personelin iş gücü de belirlenmiş oluyor. Buna bağlı olarak doğru yönlendirmeler ile personelden maksimum verim alınmış oluyor.
Kaynak: İHA