TEB Türkiye İnovasyon Haftası'nda

Banka, biyomekatronik alanında devrim yaratan ve kaybettiği bacakları yerine kendi biyonik bacaklarını yapan MIT Biyomekatronik Grubu Yöneticisi Doç. Dr. Hugh Herr'i İnovasyon Haftası kapsamında Türkiye'ye getiriyor

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 8-10 Aralık'ta İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası 2016'da 'farkındalık' yaratacak.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, MIT Üniversitesi kapsamında Media Lab. Biyomekatronik Grubu Yöneticisi olan ve iki uzvunu kaybetmiş Doç. Dr. Hugh Herr, TEB'in katkılarıyla Türkiye'ye gelecek.

Doğal uzuvların fonksiyonlarını gerçekleştiren biyonik uzuvların üretiminde çalışan, geçirdiği kaza sonrası kaybettiği bacakları yerine kendi biyonik bacaklarını kendisi yapan Herr, 'gerçek Terminatör' olarak tanınıyor. Gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle 2011'de Time dergisi tarafından 'biyonik çağın lideri' olarak tanımlanan Herr, gelişmiş hareketlilik sağlayarak fiziksel engellilere umut veren biyonik uzuv teknolojilerindeki gelişmeleri sağlayan ekibin lideri.

Hugh Herr, İnovasyon Haftası etkinliklerinin ilk gününde, katılımcılara kendi serüveni ve bilimsel çalışmalarını anlatarak, biyonik uzuvların yarının dünyasındaki yeri hakkında öngörülerini paylaşacak.

Hafta kapsamında ayrıca, 'RE PLAY' adı verilen özel bir alanda sporda inovasyona dikkat çekecek olan TEB, katılımcılara geleceğin antrenman teknoloji ve yöntemlerini oyunlaştırarak deneyimletecek. Katılımcılar, RE-PLAY'de yer alan tüm projelerde, detaylı veri analizi sağlayan yazılımlar ve sensör teknolojileri kullanılarak sporda inovasyonun nasıl yapıldığını görme şansı yakalayacak.
Kaynak: AA