Rektör Battal'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Destek

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversiteden veya Van dışından 500 bin dolarını bozdurana yapımı süren amfi tiyatroya ismini vereceklerini, ayrıca üniversite bünyesindeki akademik ve idari personellerinden 20 bin dolar bozduran 5 kişiyi de yurtdışı seyahatlerin destekleyeceklerini belirtti.

Rektör Battal'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Destek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dolar çağrısına Van’dan da destekler gelmeye devam ediyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, dolar ve Euro’ya karşı güçlü destek vereceklerini açıkladı.

Makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rektör Peyami Battal, oyun oynayanların söz konusu Türkiye olduğu zaman milletin yekvücut olacağını hesap edemediklerini söyledi.

15 Temmuz gecesi emellerine ulaşamayan mihrakların son dönemde ülke ekonomisi üzerinde oyun oynamaya başladıklarını ifade eden Battal, “Bazı güçler şunu hesap edemediler. Milletimizin, Türkiye söz konusu olduğu zaman yekvücut olacağını hesap edemediler. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle son iki haftadır elinizdeki dövizleri bozdurun Türk lirasını güçlendirin kampanyasına Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak güçlü destek vermeyi hedefliyoruz. Daha sonrada farklı desteklerin olabileceği yönünde girişimlerimiz olacak” dedi.

İlk aşamada atılacak iki adım olduğunu kaydeden Battal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biricisi senatoda görüşmek kaydıyla bizim kendi idari ve akademik personelimizden 20 bin dolar veya Euro’sunu bozduran 5 arkadaşımıza yurtdışını destekleme imkanı sağlayacağız. Yani yurtdışına çıktığı zaman bizim fonlarımızdan destekleyeceğiz. Diğerlerine de teşekkür belgesi sunacağız. İkincisi ise üniversiteden veya Van’ın dışından olabilir. Bugünden itibaren 500 bin dolarını veya Euro’sunu bozdurup bir ay boyunca bozdurduğu paraya geri dönmediğini ispat eden bütün vatandaşlarımızın da ismini amfi tiyatromuza vereceğiz. İnşallah bundan sonraki süreçte de daha güçlü desteklerimiz gelmeye devam edecek. YÖK ile görüştüğümüz bir iki detay var. O hususlar eğer herhangi bir sorun olmazsa açıklayacağız. Şunu el ele vererek çözmemiz gerekiyor. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları biz bozdukça, ülkemiz güçlü konuma geliyor. Üzerimizde oynanan oyunların artık tutmayacağını; ülkemizin, vatanımızın ve milletimizin el ele vermek suretiyle güçlü bir şekilde geleceğe taşındığını göreceklerdir.”
Kaynak: İHA