Öğretmenlere Afet Bilinçlendirme Eğitimi

Kartal Belediyesi; ‘Sivil Savunma Uzmanlığı, Afet, Acil Durum, Sivil Savunma, Seferberlik ve Koruyucu Güvenlik Hizmetleri’ konularında, öğrenci, öğretmen ve okul personelini bilinçlendirmek amacıyla Kartal genelinde verdiği eğitimlerine devam ediyor.

Öğretmenlere Afet Bilinçlendirme Eğitimi
Kartal Belediyesi tarafından ilçede afet bilinçlendirme toplantısı düzenledi.

Kartal Belediyesi; bu eğitimler kapsamında son olarak Kartal Özel Kıraç Eğitim Kurumları öğretmenlerine yönelik ‘Sivil Savunma Uzmanlığı, Afet, Acil Durum, Sivil Savunma, Seferberlik ve Koruyucu Güvenlik Hizmetleri’ konularını kapsayan bir seminer düzenledi.

Öğretmenlerin afet ve acil durumlarda birlikte hareket etme, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı süratle önlem alma kabiliyeti kazandırılmasının amaçlandığı seminerde; afet ve acil durumlarda can ve mal kaybının olmaması veya en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılacaklar anlatıldı.

Kartal Özel Kıraç Eğitim Kurumu toplantı salonunda gerçekleşen seminere; Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürü Yasin Sülük, Özel Kıraç Eğitim Kurumları Lisesi Müdürü İsmet Rizeli, müdür yardımcıları ve Özel Kıraç Eğitim Kurumu öğretmenleri katıldı.

Seminerde Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı ekibi de slayt gösterisi eşliğinde okul ve afet acil durum konularında öğretmenleri bilgilendirdi. Seminerin açılışında konuşan Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürü Yasin Sülük: “Afetler konusunda alınması gereken tedbirleri bilmemiz gerektiğine inanıyorum; çünkü ülkemiz, jeopolitik konumu itibari ile sürekli afetlerle karşı karşıya. Bugün burada size verilecek seminer ile edineceğiniz bilgiler, olası bir afet anında hayati önem kazanacaktır. Eğitimlerimiz bugünle sınırlı değil aksine bu uzun soluklu bir süreci kapsıyor. Eğitimimiz, 6 Aralık’ta okulumuzda uygulamalı olarak öğrencilerimize de verilecektir” dedi.

Kaynak: İHA