Öğrencilerden Halep'e Yardım Kampanyası

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin başlattıkları kampanya kapsamında temin edilen 4 tır dolusu insani yardım Suriye'ye gönderildi.

Marmara Üniversitesi (MÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin, 'Halep Yardım Bekliyor' sloganıyla başlattıkları kampanya kapsamında temin edilen 270 bin kıyafet, 10 bin ayakkabı ve bin oyuncak, Biz Ümmetiz Platformu ile Avrasya Vakfı aracılığıyla Suriye'ye gönderildi.

Biz Ümmetiz Platformu Temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin Halep'teki ihtiyaç sahibi aileler için başlattığı yardım kampanyasının sonuç verdiğini söyledi.

Öğrencilerin gece gündüz özverili bir şekilde Halep'teki mazlumların yaralarına merhem olmak için çaba gösterdiğini ifade eden Altıntaş, bunun sonucunda ise kampanyaya farklı fakülte ve üniversitelerden de destek geldiğini kaydetti.

Reyhanlı'ya ulaşan 4 tır içinde çeşitli malzemelerin olduğunu aktaran Altıntaş, '270 bin kıyafet, 10 bin ayakkabı ve bin oyuncak Suriye'ye gönderiliyor. İnşallah bu yardımlar Halep'e yakın köy ve kasabalarla, güvenli noktalarda bulunan ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilecek.' dedi.

Yardımların bulunduğu 4 tır Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısından Suriye'ye geçiş yaptı.
Kaynak: AA