Nevşehir'deki STK'lardan 'Türk Lirasına Sahip Çıkın' Çağrısı

Doların hızla değer kazanması nedeniyle başlatılan kampanyaya destek büyüyor.

Ülke genelinde, vatandaşın tasarruf birikimleri kapsamında doları en fazla tercih eden il olduğu ortaya çıkan Nevşehir'de, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, iş adamlarına çağrıda bulundu.

Amerikan doları bulunanların tasarruflarını Türk lirasına çevirmesinin vatani bir görev olduğunu vurgulayan Parmaksız, 'Dövizleri, Türk lirasına çevirmenin ekonomik faaliyetin dışında bugün bir vatan görevi olduğunu düşünüyoruz. Ülke menfaatlerinin söz konusu olduğu bir ortamda hiçbir şartın aranmaması gerektiğine inanıyorum. Türk lirası kullanılması hususunda herkesin duyarlı olması gerekiyor.' dedi.

Dövizde yaşanan yükselişin spekülasyondan kaynaklandığını ifade eden Parmaksız, ileride ekonomik açıdan daha büyük sıkıntılarla karşılaşılmaması amacıyla bu yöndeki kampanyalara destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Bayram Ekici de Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmeye devam etmesinin Türkiye'yi zora sokmaya çalışan mihrakların eseri olduğunu belirtti.

Ekici, Türk lirasına sahip çıkmak adına vatandaşlara evde veya banka hesaplarında tutulan dolar ve avrolarını altın veya Türk lirasına dönüştürmeleri çağrısında bulundu.

Ekici, şunları dile getirdi:

'15 Temmuz gecesi hain planlarını uygulamak üzere Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine darbe girişiminde bulunan hain teröristler Türk milletinin vatan ve bayrak sevgisini ve imanını yenmeyi başaramamışlar ve hezimete uğramışlardır. Bunu başaramayan güçler şimdi ise Türk Devletinin ekonomisi üzerine oyunlar oynamakta ve son çarenin bu olduğunu düşünmektedirler. Yükselen döviz kuru karşısında ülkemiz genelinde adeta bir kurtuluş mücadelesi başlatıldı. Bizler de Nevşehir halkı olarak devletimize bu konuda tam destek veriyoruz.'

Kaynak: AA