Muş'taki Esnaf Türk Lirasına Sahip Çıkıyor

Esnaf, dövizini bozdurup Türk lirasına sahip çıkan vatandaşlar için hediye kampanyası başlattı.

Muş'ta esnaf, Türk lirasına sahip çıkmak amacıyla çeşitli kampanyalar başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına destek olmak amacıyla kentte birçok esnaf, dövizini bozdurup makbuzunu getiren vatandaşlara önemli avantajlar sağlıyor.

- 'Onu asla yalnız bırakmayacağız'

Halı yıkama işiyle uğraşan Ömer Gökarslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dövizi olanların parasını altına ve Türk lirasına dönüştürmeleri çağrısı üzerine esnafın harekete geçtiğini söyledi.

Kampanyaya destek amacıyla 200 dolar ve üzerinde döviz bozduranların halılarını bedava yıkayacaklarını belirten Gökarslan, şöyle dedi:

'Müşterilerimizi teşvik etmek amacıyla 200 dolar veya üzerini bozdurup makbuzunu ibraz edenlerin halılarını bedava yıkıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Bazı konularda yalnızım' demesi üzerine bir şey demek istiyorum. Başkomutanımız asla yalnız değil ve onu asla yalnız bırakmayacağız. Memleket, esnaf ve en önemlisi birer vatandaş olarak asla yalnız bırakmayacağız. 15 Temmuz'un ruhu hala devam ediyor. O hainler başaramadılar. Şimdi de bizi ekonomik olarak çökertmeye çalışıyorlar. Allah'ın izniyle asla başarılı olamayacaklar. Vatandaş olarak elimizden gelen her şeyle her zaman Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız. Asla yalnız kalmayacak, dualarımızla ve kalbimizle onunla olacağız.'

Esnaf Emrah Toktaş da bin dolar bozdurup makbuzunu getirenlere bir gün ücretsiz araç vereceklerini ifade ederek, 'Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine ülkemizin ekonomisine katkı sunmak için böyle bir kampanya başlattık. Oto kiralama sektöründeyiz. Bin dolar bozdurup makbuzunu getirenlere bir gün ücretsiz araç veriyoruz.' diye konuştu.

İş yerinin girişine '500 dolar bozdurup makbuzunu getirene ücretsiz tıraş' yazısı asarak kampanyaya destek veren berber Ahmet Bingöl ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avro ve doların bozdurulması çağrısı üzerine bu çalışmayı başlattıklarını dile getirdi.

Kuyumcu Ahmet Ceylan da son günlerde vatandaşların dövizlerini bozdurmaya başladığını kaydetti.
Kaynak: AA