Mısır Vatandaşlarının Yemen'de Alıkonulması

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ebu Zeyd: 'ElHudeyde kentinde ikamet eden ve farklı meslek dallarında çalışan 49 Mısırlı başkent Sana'da bir hapishanede tutuluyor'.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, 49 Mısır vatandaşının, Yemen'in başkenti Sana'da Husiler tarafından alıkonulduğunu duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, yaptığı yazılı açıklamada, 'El-Hudeyde kentinde ikamet eden ve farklı meslek dallarında çalışan 49 Mısırlı başkent Sana'da bir hapishanede tutuluyor.' ifadesini kullandı. Ebu Zeyd, bu kişilerin ne zamandan beri burada tutulduklarıyla ilgili bilgi vermedi.

Ebu Zeyd, Mısır'ın Sana Büyükelçisi Yusuf eş-Şerkavi'nin, alıkonulan Mısırlıların serbest bırakılması için Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, Meclis Başkanı Yahya er-Rai ve Sivil Hizmet Bakanı Abdulaziz Cebbari'nin yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed ile iletişime geçtiğini dile getirdi.

Tüm bu çalışmalar sonucunda alıkonulan kişilere aileleriyle bağlantı kurmalarına ve onları temsil eden kişilerle görüşmelerine izin verildiği belirtildi.

Mısırlıların önceki gün serbest bırakılmasının kararlaştırıldığı ancak basında bu kişilerin durumlarıyla ilgili bazı kesin olmayan bilgilerin yer alması nedeniyle serbest bırakma işleminde sorun çıktığı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde, alıkonulan Mısırlıların aileleri, yakınlarının geçen ay sonu Husiler tarafından alıkonulduğu yönünde Cumhurbaşkanlığına tebliğde bulunmuş ve yardım çağrısı yapmıştı.
Kaynak: AA