MASKİ'den Su Sayaçları Uyarısı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kışın gelmesiyle su sayaçlarında yaşanabilecek donma riskine karşı uyarılarda bulundu.

MASKİ'den Su Sayaçları Uyarısı
MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, soğuk ve yağışlı havanın etkisini göstermeye başladığına dikkati çekerek, düşen hava sıcaklığıyla özellikle kırsal kesimde açık ortamda bulunan su sayaçlarının donma tehlikesine karşı korunması gerektiğini belirtti.

Açıkta bulunan su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılması ve yalıtım malzemesiyle izole edilmesi gerektiğini kaydeden Özdemir, açıktaki sayaçların etrafının talaş ve saman gibi soğuğu geçirmeyen malzemelerle korunmasının önemine işaret etti.

Su sayaçları dışarıda olan vatandaşların, sayaçları koruma altına alırken tamamen kapatmamaları gerektiğini aktaran Özdemir, şu uyarılarda bulundu:

'Okuma servisinde görevli arkadaşlarımızın sayacı okuyabilmeleri için sayaç üst kapağının açık olması gerekmektedir. Kışın sayaçların korunması için sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalı. Abonelerce tedbir alınmaması halinde soğuğa karşı hassas olan su sayaçları ile tesisatın kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olacağı, hatta gövdesi patlayan sayacın tamir imkanı olmayıp hurdaya çıkacağı, ayrıca önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır. Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir.'

Kaynak: AA