Manisalı Esnaflardan Örnek Davranış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşların ellerinde bulunan dolarların ve Euro’ların bozdurulması yönündeki çağrısı üzerine Manisalı esnaflar başlattıkları kampanyalarla dolarını bozduran vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor. Kuaför salonu işletmecisi Adem Şahin, 50 dolar ve 50 Euro bozduran vatandaşları ücretsiz tıraş ederken, oto yıkamacı Özgür Demir ise 300 dolar bozduran vatandaşların araçlarını ücretsiz yıkıyor.

Manisalı Esnaflardan Örnek Davranış
Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Yarhasanlar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Şehzadeler Kuaför Salonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak vererek kampanya başlattı. Erdoğan’ın yastık altındaki dolarların bozdurulması yönündeki çağrısıyla birlikte kuaför salonu işletmecisi Adem Şahin, 50 dolar ve 50 Euro bozduran vatandaşları ücretsiz tıraş ediyor. Kampanyaya bütün esnafların destek vermesi yönünde çağrı yapan Şahin, "Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine biz de vatandaş olarak, bir esnaf olarak Cumhurbaşkanımıza destek amaçlı böyle bir kampanya başlattık. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ekonomik anlamda dış politikanın kıskacı altında kalmamak için dolarını bozduran vatandaşlarımıza ücretsiz tıraş kampanyası başlattık. Bunu Türkiye genelinde diğer esnafların da uygulanmasını, vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz" dedi.

Şahin tarafından başlatılan kampanyayı olumlu bulduğunu söyleyen müşterilerden Hilmi Gençer ise "Gayet olumlu buluyorum. Vatandaş olarak esnafımızın böyle bir kampanya başlatması gayet güzel. Ülkemizin bulunduğu durum açısından olumlu. Sadece berberlerin değil bütün esnafların böyle çalışmalar yapmalarını bekliyoruz" diye konuştu.



Küçük esnaftan kampanyaya tam destek

Manisa’da faaliyet gösteren bir oto kuaför salonu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına destek vererek, işletmelerinde 300 dolarını bozdurduğunu makbuzuyla kanıtlayan vatandaşların araçlarını ücretsiz olarak iç dış yıkamaya başladı.

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Horozköy Mahallesi’nde faaliyet gösteren Ayaz Oto Kuaför işletmesi, 300 dolarını bozdurarak Türk Lirası’na çevirdiğini makbuzuyla kanıtlayan vatandaşların araçlarının iç ve dış temizliğini ücretsiz yapmaya başladı.

Kampanyanın büyük ilgi gördüğünü belirten işletme sahipleri Özgür Demir ve Burçak Soy, küçük esnaf olarak verdikleri desteğe büyük işletmelerin de destek vermesi gerektiğini söyledi.



Özgür Demir isimli genç girişimci, “Öncelikle biz ekonomiye destek amaçlı bu kampanyayı başlattık. Temennimiz o ki biz küçük esnaf olarak bir girişimde bulunduk. Allah’ın izniyle herkes bunu devam ettirir. Biz girişimde bulunalım dedik arkadaşlarımızla birlikte ortak bir karar aldık. İnşallah hayırlara vesile olur. Biz burada kendi çapımızda ufak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Buradan daha büyük iş adamlarını fabrika sahiplerinin destek çıkmasını temenni buluyoruz. Biz 15 Temmuz’da sokakta olduğumuz gibi yine böyle bir ekonomik krizin ülkemizde ufakta olsa yardım etmek amaçlı bu kampanyayı başlattık. İnşallah hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

İşletmenin diğer ortağı Burçak Soy ise şunları söyledi:

“Ben de aynı şekilde arkadaşıma katılıyorum ortak kararımız bu sonuçta. Bizim bizden daha büyük insanlara da bu konu hakkında dikkatlerini çekmek istiyorum ve ekonomik krize karşıda devletimizin ve milletimizin yanında olduğunu belirtmek istiyorum."
Kaynak: İHA