'Latin Amerika Karayip Filmleri Haftası' Başladı

Etkinlikte, Latin Amerika ve Karayip ülkelerine ait 9 filmin gösterimi yapılacak.

Türkiye'deki Latin Amerika ve Karayip ülkeleri büyükelçiliklerince düzenlenen 'Latin Amerika Karayip Filmleri Haftası' etkinliği başladı.

Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri büyükelçiliklerinin Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde düzenlediği etkinliğe Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Martha Elena Federica Barcena Coqui, Arjantin'in Ankara Büyükelçisi Julian Luis Tettamanti, Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo ve Küba'nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals'ın yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon yetkilisi ve temsilci katıldı.

Meksika Büyükelçisi Coqui, yaptığı konuşmada, Latin Amerika ve Karayip Adaları'nın birçok his ve zenginliği barındırdığını belirterek, bir barış bölgesi olarak nitelendirdiği Latin Amerika'nın kendi içinde yaşadığı bazı sıkıntılara rağmen her zaman umut ve neşesini koruyacağını ifade etti.

Türk halkının da etkinlik boyunca gösterilecek filmlerle Latin Amerika etkisini çok yakından hissedeceğini söyleyen Coqui, katılımlarından ötürü gelen misafirlere teşekkür etti.

5-8 Aralık arasında düzenlenecek etkinlikte Kolombiya, Küba, Meksika, Arjantin, Kosta Rika, Ekvador, Panama, Peru, Şili ve Venezuella'dan 9 film izleyicilerle buluşacak.
Kaynak: AA