KUTSO'dan Kök Hücre Bağışı

Kumluca Belediyesi ve Kumluca Devlet Hastanesi işbirliğinde başlatılan kök hücre bağışı kampanyasına Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) yönetimi ve çalışanları destek verdi.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen kampanyaya vatandaşların yanı sıra, sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Kampanyada KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Günay, yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları da kök hücre bağışında bulundu.

Günay, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle löseminin tedavisinde kök hücre bağışıyla tedavi imkanının fazla olduğunu söyledi.

Yapılan bağış kampanyasını önemli bulduklarını ve yönetim kurulu ile çalışanlarla bağış kampanyasına destek verdiklerini ifade eden Günay, Türk Kızılayı'na ve kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ayşegül Alkan da nisan ayında hastane bünyesinde gerçekleştirdikleri kök hücre bağışıyla Türkiye'de bir günde en fazla bağış yapan kurum seçildiklerini, bundan dolayı da bu yıl ki kampanyanın Kumluca'dan başlatıldığını söyledi.

Kök hücre bağışında 150 civarında bağış aldıklarını kaydeden Alkan, bundan sonraki süreçte de hem halkın duyarlılığını hem de gönüllü kök hücre bağışçısını artırmak için etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA