Kemik, Yeti Kaybı Olan Personeli Makamında Kabul Etti

İçel İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, yeti kaybı olan personeli makamında kabul etti.

Kemik, Yeti Kaybı Olan Personeli Makamında Kabul Etti
Kabulde konuşan Müdür Kemik, her sağlıklı insanın günün birinde yeti kaybı ile karşılaşmaya aday olduğunu belirterek, önemli olanın hayata küsmeden kendine ve topluma faydalı bir birey olarak hayata devam etmek olduğunu söyledi.

Son yıllarda ülkemizde yapılan kanuni düzenlemelere de değinen Kemik, "Yeti kaybı olan birçok insan hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla hepimize örnek oluyorlar. Bize, yani devlete ve topluma düşen görev yeti kaybı olan insanlarımızın kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkanları sunmaktır. Devletimiz 2005 yılında çıkardığı Engelliler Kanunu ile eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamda ayrımcılığın önlenmesine kadar yeti kaybı olan vatandaşlarımızı ilgilendiren pek çok konuda önemli adımlar atmıştır. Devletimiz istihdam politikalarında yeti kaybı yaşayan vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulayarak onların iş hayatında ve sosyal hayatta etkin rol almalarını sağlamıştır” dedi.

Yeti kaybı olan personelde kendilerini hatırlamasından dolayı Kemik’e teşekkür ederek, İl Sağlık Müdürlüğü makamına atanmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA