Jandarmanın Titiz Çalışması Soygunu Çözdü

Bitlis’in Ahlat ilçesinde kuyumcu firmasına ait aracı durdurarak 8 kilo altını çalan şahıs ve kardeşi jandarmanın çalışması sonucu yakalandı.

Jandarmanın Titiz Çalışması Soygunu Çözdü
Bölgedeki kuyumcuları dolaştıktan sonra akşam saatlerinde Diyarbakır’a dönüş yolunda olan hafif ticari araç, Bitlis’in Ahlat ilçesinin 10’uncu kilometresinde yüzü kar maskeli olan bir kişi tarafından durduruldu. Soyguncu, silah zoruyla durdurduğu araçta bulunan şirketin 2 görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra piyasa değeri 970 bin lira olan toplam 8 kilo altın ve 60 bin lira parayı alarak kaçtı.

Soyguncunun kaçmasının ardından firma görevlileri durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Bitlis İl Jandarma Komutanlığına bağlı Ahlat İlçe Jandarma Komutanlığının başlattığı geniş çaplı araştırma ve inceleme sonucu, soygunun şirket çalışanı ve araç sürücüsü olan Kasım A. ve ağabeyi Murat A. tarafından önceden tasarlanarak yapıldığı tespit edildi. Gözaltına alınan zanlılar, aşırı miktarda borçlarının olması nedeniyle soygunu gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

Kasım A. ve ağabeyi Murat A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kaynak: İHA