Hac Parasını Türk Lirasına Çevirdi

Kırıkkale'de bir vatandaş, hac için biriktirdiği 7 bin doları Türk lirasına çevirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına Kırıkkaleli vatandaşların desteği sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine 55 yaşındaki Bülent Yıldırım, hac için biriktirdiği ve bankada bulunan yaklaşık 7 bin dolarını Türk lirasına çevirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hesabında bulunan doları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine liraya çevirdiğini söyledi.

Türk milleti olarak ülkenin geçtiği zor günlerde devletin yanında olduklarını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanımızın çağrısına destek verelim dedik. Dış güçler başarılı olamayacak. Başlatılan dolar bozma kampanyası çok güzel. Biz de bu kampanyaya nasıl destek veririz diye düşündük. Hesabımdaki hac parasını liraya çevirdim. Türk milleti bu zor dönemde devletinin yanında olacak. Bir kez daha Türkiye'yi hiç bir kuvvet yıpratamayacak. Bu olaydan sonra bunu bir kez daha dünyaya kanıtlamış olacağız. Bütün çevremdekiler ne yapabiliriz diye çabalıyor.'

Hüseyin Kahya Mahallesi'nde kuru temizlemecilik yapan Metin Kılıç da 'Cumhurbaşkanımızın mesajını son derece olumlu ve doğru buluyorum. Ülkemizin mutlaka Türk parası ile iş ve işlemleri yapması gerekiyor. Ticaretin bu şekilde yürütülmesi gerekiyor. Birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Devletimize, milletimize ve ekonomimize katkı sağlanacak. Ben tüm esnafımızın da benzer kampanyalar yapmasını istiyorum. 100 ya da 200 dolar bozdurup makbuzunu getirene bir parça ürününü ücretsiz temizliyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA