'Gökkuşağına Dokunmak' İçin Kamera Karşına Geçtiler

Gökkuşağı’nın başarılı gençleri, down sendromlu bireyler için gerçekleştirilen “Gökkuşağı’na Dokunmak” isimli kısa film projesinde kamera karşına geçti.

'Gökkuşağına Dokunmak' İçin Kamera Karşına Geçtiler
Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar kapsamında kısa belgesel olarak çekilen ve proje Koordinatörlüğü’nü Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Sırrı Serhat Serter’in, asistanlığını da Araştırma Görevlisi Nergis Karadaş’ın yaptığı “Gökkuşağına Dokunmak” belgesel filmin ekibinde Okan Temizarabacı, Ceren Ezgi Demir, Burak Önder ve Ayşe Sönmez yer aldı. Tepebaşı Belediyesi 29 Ekim Gençlik Merkezi’nde gösterimi gerçekleştirilen belgesel filmde Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Down Sendromlu Kafe’de çalışan Murat Çizmeci, Özkan Er, Furkan Diriker’in yaşamından kesitler aktarılırken aileleri, Tepebaşı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi çalışanları ile yapılan söyleşiler yer aldı. Yrd. Doç. Dr. Sırrı Serhat Serter yaptığı konuşmada “Gerçekleştirdiğimiz projede bizlere başta Başkanımız Dt. Ahmet Ataç olmak üzere, engelli kardeşlerimiz, aileleri ve çalışanlar çok büyük destek verdi. Filmi ilk defa burada izleyeceğiz. Katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum,” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç “Çok anlamlı ve etkili bir çalışma oldu. Emeklerinden dolayı ekibi tebrik ediyorum. Bu kısa film gösterime girdiği organizasyonlarda ödül alacak. Engelliler adına gerçekleştirdiğimiz çalışmaların çeşitli yollarla birçok kesime ulaşması en büyük isteğimiz. Bu film de bu yollardan biri olacak” dedi.

Kaynak: İHA