Gökçeler Kanyonu'ndaki Mağaralar Araştırılacak

Milas ilçesindeki mağara envanterinin ortaya çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Milas Kaymakamlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) desteğiyle ilçe genelindeki mağara envanterinin ortaya çıkarılması amacıyla 'Alternatif Turizm Değeri Milas Mağaralarının ve Gökçeler Kanyonunun Araştırılması ve Tanıtılması' projesini başlattı.

Proje hakkında gazetecilere açıklama yapan Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Gökçeler Kanyonu'nda turizme kazandırılma özelliğine sahip 8 mağara tespit edildiğini belirterek, şu bilgileri aktardı:

'Mağaralarda uzman kişiler tarafından jeolojik, biyolojik, arkeolojik ve jeomorfolojik araştırmalar yapılıyor. Proje tamamlandıktan sonra diğer mağaralarımızın da turizme kazandırılmasına çalışılacak. Araştırmalarla özellikler ortaya çıkarılarak, raporlaştırılacak ve daha sonra mağaraların tanıtımıyla ilgili broşür, kitap ve videolar hazırlanacak. Böylelikle Milas'ın değerleri de bir bir ortaya çıkmış olacak.'

Mağarada incelemeleri yürüten proje danışmanı jeoloji mühendisi Hamdi Mengi de Gökçeler Kanyonu'nun zengin ve vahşi bir doğası olduğunu belirtti.

Kanyonda irili ufaklı 20 kadar mağara bulunduğunu ifade eden Mengi, 'Bunlardan 8'i turizme kazandırılabilecek özelliklerde. Bunların kapsamlı değerlendirmelerini yapıyoruz. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla geniş bir rapor hazırlayacağız.' diye konuştu.

Kaynak: AA