'Erzurum-Erzincan Ve Kars Kış Turizmi Koridoru' Projesi

Proje kapsamında Erzincan'da strateji ve eylem planı çalıştayının ikincisi düzenlendi.

Erzincan'da, 'Erzurum-Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru' Projesi kapsamında strateji ve eylem planı çalıştayının ikincisi düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) fonları ile desteklenen proje çerçevesinde, Hilton Garden İnn Oteli Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştaya, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, projenin takım lideri Francesco Comatti yardımcısı Alex Andreis, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile turizmciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Vali Arslantaş, kış koridorunu Avrupa'daki örneklerine uygun şekle getirebilme adına yapılan çalışmanın ikinci toplantısını düzenlediklerini söyledi.

Arslantaş, 'En son toplantıda kayak merkezlerimizin güçlü ve zayıf yönlerini avantaj ve dezavantajlarını ortaya koyup, genel kanaat olarak da ailelerin turizm etkinliğine katılacakları bir konseptin uygun olduğu kanaatiyle toplantımızı kapatmıştık.' hatırlatmasında bulundu.

Projenin takım lideri Francesco Comatti de birlikte çalışmanın verim açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Comatti, 'Bizim için önemli olan tanıtım ve iletişim. Başlangıçta belki yerel bir şirketten ziyade farklı insanların bir araya gelmesiyle iş bölümü yaparak bunu gerçekleştirebiliriz.' dedi.

Alex Andreis ise geliştirilecek stratejilerle ilgili bilgiler verdi.
Kaynak: AA