Elazığ'da 'Aşmak İçin Hareket' Kampanyası

Türkiye Beyazay Derneğinin, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürüttüğü 'Aşmak İçin Hareket' kampanyası kapsamında, Elazığ'da etkinlik düzenlendi.

Elazığ'da, Türkiye Beyazay Derneğince, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen ve Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu 'Aşmak İçin Hareket' projesi kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

Valilik ile Beyazay Derneği Elazığ Şubesi tarafından, Türkiye Beyazay Derneğinin Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirdiği 'Aşmak İçin Hareket' projesi kapsamında '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla Valillikte etkinlik düzenlendi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'nun engellilerle tek tek ilgilendiği programda, pasta kesildi, sinevizyon gösterimi yapıldı.

Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, son yıllarda engelli vatandaşlara yönelik büyük adımların atıldığını söyledi.

Engelli vatandaşlara yönelik eğitim ve sağlık hizmetlerinin arttığına işaret eden Zorluoğlu; ''Bu çocuklarımıza ulaştırılan sağlık hizmetleri geçmişle kıyaslanmayacak şekilde artırılmıştır. Başta evde bakım hizmetleri olmak üzere engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal yardımlar son yıllarda çok büyük artış göstermiştir.'' dedi

Engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak adımların atıldığını ve atılmaya devam edildiğini anlatan Zorluoğlu, şöyle devam etti:

''Yakın bir gelecekte engelli vatandaşlarımıza yönelik çok daha ileri hizmetleri beraberce gerçekleştirmiş olacağız. İlimizde de engelli dernekleriyle yakın bir işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Beyazay Derneği de bu derneklerden bir tanesidir.''

Etkinliğe, İl Emniyet Müdür Doğan Cangül, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, engeliler ve aileleri katıldı.
Kaynak: AA