Edirneli Kadınlar Belediye Meclisinin Konuğu Oldu

Edirne Kadın Dayanışması platformu, 5 Aralık 1934’te Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin 82’nci yıl dönümü dolayısıyla Edirne Belediye Meclisi’nin konuğu oldu.

Edirneli Kadınlar Belediye Meclisinin Konuğu Oldu
5 Aralık 1934’te Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin 82’nci yıldönümü dolayısıyla bir araya gelen Edirne Kadın Dayanışması platformu üyesi kadınlar, Edirne Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısına katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da belediye meclisi üyesi olan kadın üyelere çiçek ve Türkiye’de gerçekleştirilen ilk seçimlerde seçilen ve aralarında Edirne Milletvekili Dr. Fatma Şakir Memik’in de bulunduğu 18 kadın milletvekilinin yer aldığı albümü hediye etti.

"Bir arpa boyu yol alamadık"

Milliyetçi Hareket Partisi Edirne Belediye Meclis Üyesi Ezgi Yetkiner, yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1934 yılında sahip olduğu kadın milletvekili sayısıyla Türkiye’nin dünya sıralamasında ikinci olduğunu hatırlatarak, “2015 seçimlerinde yüzde 14.9 kadın milletvekili oranı ile dünyada 91’inci sırada yer almasıyla aslında bir arpa boyu yol alamadığımızın farkında olduğumuzu söylemek istiyorum” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Edirne Kadın Dayanışması platformu olarak meclislerine gelerek, Aralık ayı toplantılarına iştirak eden tüm kadınlara teşekkür ettiğini dile getirerek, gelecek dönemde siyasi parti gözetmeksizin mevcut 5 kadın meclis üyesi sayısının artmasını temenni ettiğini belirtti.

Edirne Kadın Dayanışması platformunda; Edirne Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne Şubesi, Edirne Cemevi Kadın Kolları, Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, EKAME-DER, Halkevci Kadınlar, KESK Kadın Komisyonu, Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları, Tüm Yerel-Sen Edirne Kadın Komisyonu, Türk Kadınlar Birliği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Üniversiteli Kadın Kolektifi üyeleri yer aldı.
Kaynak: İHA