Edirne Belediye Başkanı Gürkan Açıklaması

'Kadınların siyasetteki rolü artmalı'.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kadınların siyasetteki rolünün artması gerektiğini söyledi.

Gürkan, Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'deki kadınların Avrupa'nın birçok ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde ettiğini hatırlattı.

Gürkan, kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğine vurgu yaparak, 'Kadınların siyasetteki rolü artmalı.' dedi.

Kadınların her alandaki eserde imzalarının bulunduğunu ifade eden Gürkan, şunları dile getirdi:

'Bugün Türkiye Cumhuriyeti varsa bunda en büyük pay şehitlerimizle birlikte kadınlarımızındır. Çünkü, 2 aylık bebeğinin sırtındaki hırkayı, bebeğinin ölümü pahasına çıkarıp top mermilerini ıslanmasın diye örten kadınların eseridir Cumhuriyet. Dolayısıyla bugün geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması yine kadınlarımız sayesinde olacaktır. Kurtuluş Savaşı'ndan başlayarak bu toprakların vatan yapılmasında emeği geçen, alın teri bulunan bütün kadınlarımızı, ebediyete intikal edenleri rahmetle, hayatta olanların da hepsini yad ediyor, ellerinden öpüyorum.'

Daha sonra AK Parti'li Meclis Üyesi Melek Yörük, CHP'li Meclis Üyesi Çiğdem Gegeoğlu ve MHP'li Meclis Üyesi Ezgi Yetkiner de yaptıkları konuşmada kadınların oransal olarak siyasette daha çok olmaları gerektiğini belirttiler.

Gürkan, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82. yıl dönümü dolasıyla Edirne Kadın Dayanışması üyelerinin de bulunduğu Mecliste kadınlara çiçek taktim etti, ilk kadın milletvekillerinin fotoğraflarını armağan etti.
Kaynak: AA