Bayburt'ta FETÖ/PDY Soruşturması

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Bayburt'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, kentte 2012'de faaliyete geçen ancak FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden önce kendini fesheden Lokman Hekim Sağlık Gönüllüleri Derneğinin (Lokman-Der), Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü projede, örgüte mensup bazı öğretmen ve esnafın kamu kurum ve kuruluşlarından edindikleri kaynakla örgüte destek sağlandığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında Bayburt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 10 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheliden biri, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı, diğerleri ise adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan biri savcılıkça salıverildi, 6'sı çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece 'terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma, terör örgütüne finans sağlama, nitelikli dolandırıcılık ve terör örgütü adına suç işleme' suçlamasıyla tutuklandı.

12 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: AA