Avustralya, Yeni Zelanda Başbakanı'nın İstifasını 'Kayıp' Olarak Görüyor

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Yeni Zelanda Başbakanı John Key’in istifasının ‘‘Dünya ve Yeni Zelanda için kayıp’ olduğunu' açıkladı.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Yeni Zelanda Başbakanı John Key’in istifasının, ‘‘Hem Yeni Zelanda hem de dünya için büyük bir kayıp olduğunu' belirtti.

Turnbull, sosyal medyadan yaptığı açıklamada 'Key, olağanüstü ve etkileyici bir dünya lideri, rol modeli ve mükemmel arkadaş oldu. İstifası, hem Yeni Zelanda hem de dünya için büyük bir kayıp.' ifadelerini kullandı.

Key’in Yeni Zelanda’yı güçlü bir konuma getirdiğine işaret eden Turnbull, istifa kararını duyduktan sonra Key’e kısa mesaj gönderdiğini ve 'Doğru olmadığını söyle kardeşim.' yazdığını belirtti.

Yeni Zelanda’da 2008'den bu başbakanlık görevini yürüten Key, dün ‘‘Verebileceğim her şeyi verdim.’’ diyerek istifa kararı aldığını açıklamıştı.

Yeni Zelanda'da iktidardaki Ulusal Parti, Key’in istifasıyla boşalan başbakanlık ve parti liderliği için 12 Aralık’ta seçime gidecek. Bill English, parti içindeki en güçlü aday olarak görülüyor.
Kaynak: AA