Atatürk'ün Bilecik'e Gelişinin 96. Yıl Dönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bilecik'e gelişinin 96. yıl dönümü kutlandı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, 'Atatürk'ün Bilecik'e Gelişi ve Milli Mücadelede Bilecik' konulu konferans düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selma Çetinkaya, konferansta yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Bilecik'e geldiğinde yapılan görüşmelerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasından sonra İstanbul Hükumeti ile Ankara Hükumeti arasında yapılan ilk görüşme olması hasebiyle önem arz ettiğini söyledi.

Görüşme için Bilecik'in seçilme sebebinin İstanbul ile Ankara arasında ulaşım ve haberleşme sağlanabilen yerlerden birisi olması ve bölgede güvenlik sıkıntısının bulunamaması olduğunu anlatan Çetinkaya, Yunan işgali altında geçen dönemle ilgili de bilgi verdi.

Konferans sonunda öğrenciler tarafından şiirler okundu ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bando Takımı'nın Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Programa, Bilecik Valisi Süleyman Elban, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA