Akenerji'nin Sanal İhalesi 'Altın Voltaj' Ödülü Kazandı

İSTANBUL – Akkök Holding iştiraki Akenerji'nin, Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin kapasitesini paydaşlarına açtığı sanal santral ihalesiyle, Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında “Altın Voltaj” ödülüne değer görüldü.

Akenerji'den yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket sanal santral ihalesi yöntemiyle paydaşlarına tesis maliyetleri ve krizlerden etkilenmeyecekleri bir üretim kapasitesi kullanım hakkı sunuyor.

Şirket, geçen ay Adana’da gerçekleştirilen Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında, “Elektrik, Akaryakıt ve LPG Sektörü Başarı Ödülleri”nde 'Altın Voltaj' ödülü kazandı.

Zirvede geçen yıl da ödüle değer görülen Akenerji, Erzin Doğalgaz Çevrim santrali için Nisan ayında gerçekleştirdiği ihalenin geçen ay yapılan ikinci fazında, teklif alma işlemini tamamıyla elektronik ortama taşımıştı.

Akkök Holding ve Çek enerji grubu CEZ Group ortaklığı olan Akenerji, bin 211 megavat kurulu güce sahip bulunuyor. Yüzde 25 hissesi halka açık olan şirket, 7 hidroelektrik, 1 rüzgar ve 1 doğal gaz santrali ile Türkiye enerji ihtiyacının yüzde 3,2’sini karşılama kapasitesine sahip bulunuyor.

Kaynak: AA