AKED'den 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Etkinliği

Adana’da Akdeniz Kadın Eğitim ve Destekleme Derneği (AKED) 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82.yıl dönümü dolayısıyla kahvaltı etkinliği düzenlendi.

AKED'den 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Etkinliği
AKED’in düzenlendiği etkinliğe, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın eşi Mehtap Çelikcan, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni’nin eşi Emine Yeni, AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can ve dernek üyeleri katıldı.

AKED Başkanı Nuray Kurt, burada yaptığı konuşmada, Türk tarihinde kadınların hiçbir zaman geri planda kalmadığını belirterek, "Nene Hatun, Binbaşı Ayşe, Nezahat Hanım ve isimlerini saymakla bitiremeyeceğimiz Türk kadınları, savaşta ve barışta bağımsızlığımız ve egemenliğimiz için son nefeslerine kadar gayret etmişlerdir. Millet olarak omuz omuza Kurtuluş Savaşını kazanan kahraman milletimiz, 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağlamıştır. Bizler AKED olarak kadının toplumun her kesiminde aktif olarak yer almasını ve kendi geliştirmesi amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz. Dernek olarak bölge genelinde, kadının karar alma mekanizmalarında daha fazla yer alması, kadınların istihdam edilebilirliklerinin artırılması ve kadınların sosyal uyumlarının sağlanması noktasında projeler yürütmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA