Türk Telekom'dan 'Gönüllüler Ağı'

Türk Telekom, 6 binden fazla çalışanıyla 'Gönüllüler Ağı' kurdu.

Şirket açıklamasına göre, Türk Telekom, Türkiye’nin 81 ilinde gönüllü olarak sosyal sorumluluk çalışmalarına katılan 6 binden fazla çalışanıyla Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladı. Türkiye’de gönüllülüğün yaygınlaştırılması için çalışan şirket, teknolojinin gücünden faydalanarak hayata geçirdiği sosyal sorumluluk çalışmalarına Türkiye’nin 81 ilindeki çalışanlarını da dahil ederek, ülkenin en geniş kapsamlı çalışan 'Gönüllük Ağı'nı kurdu.

Açıklamada yaşadıkları toplumun kalkınmasına destek olmak için çalışan şirket gönüllülerinin, çalışma saatleri dışında sosyal sorumluluk projelerinde de görev alarak kendi gelişimlerine katkıda bulunurken, topluma da değer katacağı ifade edildi.

Türk Telekom gönüllüleri, arama kurtarma çalışmalarından, kan bağışı kampanyalarına kadar ihtiyaç duyulan pek çok sosyal sorumluluk çalışmasında yer alıyor. Gönüllüler, şirketin amatör spor kulüplerine destek sağlarken, görme engellilere ücretsiz sesli kitap hizmeti veren Telefon Kütüphanesi için kitap seslendiriyor.

Ayrıca şirketin bir diğer sosyal sorumluluk projesi olan İnternetle Hayat Kolay içinse kalkınmada öncelikli 50 ilde 35 yaş üstü kadınlara internet okuryazarlığı eğitimi de veriliyor.

- Gönüllü arama kurtarma ekibi

2010 yılında gönüllülük esasıyla bir araya gelerek Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibini (TTAKE) oluşturan Türk Telekom çalışanları, Türkiye genelindeki 11 bölgede gönüllü destek ekipleri oluşturdu. 150 üyesi olan TTAKE gönüllüleri, doğal afet ve kazalarda gönüllü olarak görev yapıyor. Ekip 2011 yılında meydana gelen Van depreminde AFAD ile organize olarak arama ve kurtarma çalışmalarına da katılmıştı.

Türk Telekom Gönüllüler Ağı'nın okulların açılmasıyla birlikte Türk Telekom Okulları’nda eğitim gören ihtiyaç sahibi çocuklar için bir araya gelerek başlattığı 'Kırtasiye Yardımı Kampanyası' ile Kars, Ağrı, Siirt ve Erzincan'da bulunan öğrencilere, çanta, defter, kalem, kalem kutusu başta olmak üzere ihtiyaç duydukları çeşitli okul malzemeleri hediye edildi.

Ayrıca şirket, iç iletişim portalı üzerinden kan ihtiyaçlarını duyurmak ve aranan uygun kanı en kısa zamanda bulmak amacıyla Kan Gönüllüleri Platformu'nu da kurdu. Bu platform sayesinde 'Kan Gönüllüsü' olan çalışanlara, ilgili talep iletiliyor. Bu sayede kan ihtiyaçları Türk Telekom’un Türkiye’nin 81 ilindeki yaklaşık 33 bin çalışanına ulaşabiliyor.

Kaynak: AA