Terör Örgütü PKK'nın Irak'ta Bir Genci Öldürmesi

Duhok'ta PKK militanları tarafından öldürülen Beroj Ramazan'ın ailesi, örgütün bölgeden çıkartılması için IKBY hükümetine çağrıda bulundu Ramazan'ın abisi: 'Kürdistan hükümetinin, PKK'nın bu saldırılarına ve tacizlerine artık dur demesini istiyoruz. Yoksa bugün kardeşim öldürüldü, yarın başka insanlar öldürülmeye devam edecektir' PKK saldırısından sağ kurtulan Ramazan'ın arkadaşı Mecit: 'PKK'lıların amacı, bizi öldürüp suçu Türkiye'ye yıkmaktı. Senaryoyu bu şekilde hazırlamışlardı'

Irak’ın Duhok iline bağlı Amedi ilçesinde terör örgütü PKK militanlarının, köyünü ziyaret etmek isterken ateş ederek öldürdüğü Beroj Ramazan (27) isimli gencin ailesi olaya tepki göstererek, örgütün bölgeden çıkartılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümetine çağrıda bulundu.

Ramazan'ın abisi Arafat Ramazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın bölgede sürekli terör saçtığını belirterek, 'Bizim PKK'ya karşı herhangi bir davranışımız olmamıştır. Ancak örgüt bölgedeki halka sürekli terör saçmaktadır. PKK, ana babaların yüreğini yakıyor, ciğerini dağlıyor.' dedi.

Terör örgütü PKK'nın bölgeden çıkartılması için IKBY hükümetine çağrıda bulunan Ramazan, 'PKK, insanlarımızı kaçırmaktan, işkence etmekten ve öldürmekten vazgeçmiyor. Kürdistan hükümetinin PKK'nın bu saldırılarına ve tacizlerine artık dur demesini istiyoruz. Yoksa bugün kardeşim öldürüldü, yarın başka insanlar öldürülmeye devam edecektir.' şeklinde konuştu.

Kardeşinin arkadaşlarıyla birlikte av için köylerine gittiğini aktaran Ramazan, kurşun yağmuruna tutulan kardeşinin cesedinin de tanınmaz hale geldiğine, bölgedeki sakinlerin yardımı olmazsa PKK militanlarının cenazenin teslim alınmasına izin vermeyeceğine dikkati çekti.

Ramazan, PKK'nın 'Kürt örgütü' olarak anılmasına da tepki göstererek, 'Bu örgüt Kürt örgütü olarak görülemez. Kürt olsa Kürt olan kardeşimi bu şekilde öldürmezdi.' ifadelerini kullandı.

- 'PKK, bizi öldürüp suçu Türkiye'ye yıkmayı planlıyordu'

PKK saldırısından sağ kurtulan Beroj Ramazan'ın arkadaşı Hişyar Mecit de örgütün kendilerini topluca öldürüp suçu Türkiye'ye yıkmayı planladığını anlatarak, 'PKK'lılar bizi topluca öldürme planı yapmışlardı. Ne kadar kaçmaya çalıştıysak da bizleri kurşun yağmuruna tuttular. Amaçları, bizi öldürüp suçu Türkiye'ye yıkmaktı. Senaryoyu bu şekilde hazırlamışlardı. Ancak bölge sakinleri durumu fark edince arkadaşımızı öldürüp bizi de rehin aldılar.' diye konuştu.

- 'PKK'nın tehditlerinden korkmuyorum'

Mecit de IKBY hükümetine çağrıda bulunarak, 'Kürdistan hükümetinden PKK'nın bu saldırılarına dur demesini talep ediyoruz. Çünkü gerçekten de Amedi'de ve çevresinde yaşayan bizlerin hayatı ciddi olarak tehlike altında. İnsanlar evlerinde huzurlu değil.' değerlendirmesinde bulundu.

PKK tarafından rehin alındıkları esnada fotoğraflarının çekildiğini, kimliklerinin kaydedildiğini ve herhangi bir açıklama yapmaları durumunda öldürülmekle tehdit edildiklerini kaydeden Mecit, şunları kaydetti:

'PKK, konuşmamız durumunda evlerimize saldıracağını, bizi öldüreceğini ve evlerimizi başımıza yıkacağını söyledi. Ancak ben ölümden PKK'nın tehditlerinden korkmuyorum. PKK'nın tüm tecavüzlerini anlatmaya, deşifre etmeye devam edeceğim.'

Bu arada, PKK saldırılarının devam etmesi ve bu soruna bir çare bulunamaması durumunda bölge sakinlerinin silahlanabileceği ifade edildi.
Kaynak: AA