Saadet Partisinden 5. Olağan Kongresi.

Saadet Partisi Gevaş İlçe Başkanlığına Mehmet Emin Çalımlı yeniden seçildi.

Saadet Partisinden 5. Olağan Kongresi.
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan kongrede divan başkanlığına Doç. Dr. Abdürrahim Küçükkaya, başkan yardımcılığına ise Eyüp İlçe Başkanı İlker Çiftçi ve Özcan Gülmez getirildi.

Divan kâtipliğini Muhammed Furkan Ergenç’in yaptığı kongrede konuşan Saadet Partisi Gevaş İlçe Başkanı Mehmet Emin Çalımlı, ilçe başkanlığına seçildiği günden beri Gevaş’ın sorun ve sıkıntılarıyla ilgilendiklerini söyledi.

Saadet Partisinin Gevaş’ta yeniden en güçlü parti olması için çalışacaklarını ifade eden Çalımlı, bu konuda azami gayret göstereceklerini kaydetti.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ise, ülkemizin zor bir zamandan geçtiğini belirtti.

Türkiye’nin ekonomik anlamda zorlu bir zamandan geçtiğini ve ülkenin sorunlarının içinden çıkılmaz bir hal aldığını ifade eden Özay İlhan, tarihin hiçbir döneminde ülkemizin bu denli bir hal almadığını ifade etti.

İlhan, “İslam coğrafyasında Siyonizm’in güdümündeki emperyalist devletlerin yönettiği terör örgütleri tarafından her gün yüzlerce insan katledilmektedir. Yüzlerce insan mülteci duruma düşmektedir ve bugün asıl hedef Türkiye’dir. Türkiye’nin bu sıkıntıdan çıkması için kurtuluş, milli görüşün tek temsilcisi Saadet Partisidir” dedi.

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı kurucularından Hasan Damar ise, milli görüşün Darul Nedve’ye karşı kurulmuş olan Darul Erkam’ın temsilcisi olduğunu belirtti.

Damar, “Bugün Ebu Cehillerin teşkilatı olan Darul Nedve’nin temsilcisi ABD’dir, Avrupa’dır, Rusya’dır. Darul Erkam’ın temsilcisi milli görüş, tüm bunlara karşı İslam birliğini kuracaktır. Gevaş milli görüşün kalesidir. Gevaş’ta milli görüş yeniden belediyeyi kazanacaktır. Gevaş kurtulursa Van, Van kurtulursa Türkiye kurtulur, Türkiye kurtulursa ümmet kurtulur” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere tek listeyle giren Mehmet Emin Çalımlı, yeniden başkan seçildi.
Kaynak: İHA