Manisa'da '15 Temmuz Milli İrade Ve Demokrasi Derneği' Kuruldu

AK Parti Manisa Milletvekili Baybatur: 'Ekonomik darbe vurma gayreti içerisinde olanlar var. Buna ne yazık ki içeriden de çanak tutanlar var. Dışarıdan da operasyon yapanlar var'

Manisa'da '15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği' kuruldu.

Derneğin fahri kurucu başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, derneğin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, 15 Temmuz'daki darbe girişimine benzer olaylarla karşı karşıya kalınmaya devam edildiğini belirtti.

Ülkede darbe silsilesinin bitmediğini ifade eden Baybatur, 'Değişik yöntemlerle bu ülkede ne yazık ki bunları yapmaya gayret ediyorlar. Son olarak da ekonomik darbe vurma gayreti içerisinde olanlar var. Buna ne yazık ki içeriden de çanak tutanlar var. Dışarıdan da operasyon yapanlar var.' diye konuştu.

Baybatur, Türkiye'nin kendi ekonomisini kalkındırdığı sürece darbe girişimlerinin de etkisinin azalacağını vurgulayan, şunları kaydetti:

'Milli savunma sanayisinden tutun ekonomik sanayiye kadar, teknoloji üretiminden fabrikalara kadar Türkiye'nin dört başı mamur güçlü olması lazım. Biz kendi tankımızı helikopterimizi, uçağımızı, silahımızı yaptığımız, ekonomimizi güçlendirdiğimiz, neslimizi kalifiyeli bir şekilde yetiştirdiğimiz müddetçe bunların bize etki oranları azalacak. Ama Türkiye gibi ülkelerde çevresi ateş çemberi olan ülkelerde bu ve buna benzer darbe girişimleri değişik yöntemlerle her zaman gerçekleştirilecek.'

Dernek Başkanı Serhat Çağ ise demokrasinin ilkelerini yerine getirmek amacıyla yola çıktıklarını belirterek, demokrasinin temel ilkelerine sıkı sıkıya sarılacaklarını kaydetti.

Çağ, 17 yönetim kurulu üyesiyle çalışmalarına devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA