Mahallenin Sorunlarını 'Nimet Abla' Çözüyor

Sakarya'nın Sapanca ilçesine bağlı Gazipaşa Mahallesi'nde 15 yıldır muhtarlık yapan kentin tek kadın muhtarı Nimet Cebeci, sorunlara getirdiği çözümlerle, mahallelinin 'Nimet ablası' olmayı başardı Birçok sosyal projeyi hayata geçiren Cebeci, vatandaşları memnun etmek için büyük çaba harcadı. Mahallede 'Nimet abla' olarak tanınan Cebeci, azmi ve çalışkanlığıyla herkese örnek oluyor

ONUR ORHAN - Sakarya'nın Sapanca ilçesine bağlı Gazipaşa Mahallesi'nde 15 yıldır görev yapan kentin tek kadın muhtarı Nimet Cebeci, örnek azmi ve çalışkanlığıyla mahallelinin sevgisini kazandı.

Gazipaşa Mahallesi'nde 2001 yılında muhtar azası olarak seçilen 48 yaşındaki Cebeci, vatandaşların 'muhtar ol' talebi üzerine 2004 yerel seçimlerine girdi. En yakın rakibine bin 700 oy fark atarak muhtar seçilen Cebeci, görevini titizlikle sürdürdü.

Mahallelinin her sorununu çözüme kavuşturan, birçok sosyal projeyi de hayata geçiren Cebeci, vatandaşları memnun etmek için büyük çaba harcıyor. Mahallede 'Nimet abla' olarak tanınan Cebeci, azmi ve çalışkanlığıyla herkese örnek oluyor.

Muhtar Nimet Cebeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimde muhtar seçilince büyük sürpriz yaşandığını aktardı.

Çok büyük bir farkla seçimleri aldığını aktaran Cebeci, 'O gece seçim sandıklarına geldiğimde muhtarlığımın önünde mahalle halkı büyük bir şenlik hazırlamıştı, ateşler yakmıştı, davulcular gelmiş, ben geldiğimde sürpriz olmuştu. O akşam çok eğlenceli geçmişti.' diye konuştu.

- 'İlginç tepki telefonları alıyorum'

Cebeci, Gazipaşa Mahallesi'nde her kültürden insanın barındığına işaret ederek, şunları söyledi:

'Hepsinin farklı farklı düşünceleri, görüşleri olduğu için ya ben onlara alıştım ya onlar bana alıştı bilmiyorum ama bugüne kadar hiçbir zaman sıkıntı yaşamadım. Hepsi de dost, arkadaş oldu. Bugüne kadar işimizi sağlıklı şekilde götürdük. Karadenizli olduğum için herhalde bana zor gelmedi. Gerçekten hiç zorluk yaşamadım. Sapanca halkı, hiçbir zaman bana zorluk çıkarmadı, gittiğim zaman kapılarını bana nazik bir şekilde açtılar, çok iyi şekilde karşıladılar. 'Ablamız, baş tacımız, muhtarımız' diye, beni kapılarında öyle karşıladılar. Hiçbir zaman bana o zorluğa göstermediler.'

Cebeci, mahallelinin kendisine 'Nimet abla', 'Nimet hala' şeklinde lakap taktığını dile getirerek, 'Adapazarı'nda da 'hala' derler. Emniyette olsun, jandarmada olsun, ismim 'Nimet hala' diye geçer. Mahalledeki gençler çoğunlukla 'hala' der bana. Yeğenlerim olduğu için çocuklar alışmış. 'Hala, abla derler, ana derler.' 'Sapanca'nın ağabeyi.' şeklinde konuşmalar oluyor.' şeklinde konuştu.

Mahallelinin sorunlarına yol gösterirken bazen bir psikolog, öğretmen veya avukat gibi hissettiğini, yeri geldi mi vatandaşlara anne-baba şefkatiyle yaklaştığını dile getiren Cebeci, şöyle devam etti:

'İnşallah hepsini memnun ediyoruzdur. Bu görevi 18 yıldır yapıyorum. Bir işi para boyutuna bakmadan yapmak lazım. İnsanlar büyük parayla büyük yerlere gelebilir ama hiçbir zaman insanların gönlünde taht kuramazsınız. Muhtarlık hizmetlerinde de ücret almıyorum. Para hiçbir zaman çözüm olmadı. Ne olursa olsun, en ufak faaliyet de olsa bayanların kendi aile bütçelerine katkıları olsun, sosyal olsun, bir şeyler yapmaya çalışsınlar. Evlerde fazla durmasınlar, dışarıda faaliyet göstermeye çalışsınlar. Muhtarlıklara geldikleri zaman 'Muhtarım etkinlik veya kurs istiyoruz.' dediklerinde yardımcı oluyoruz zaten. Devletimiz de bu konuda çok yardımcı oluyor.'

'İyi ki kadına seçme ve seçilme hakkı verilmiş.' diyen Nimet Cebeci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Geçmişimize bakacak olursak iyi bir yaşam içerisindeyiz ama iyi ki seçme hakkımız olmuş ki kadının toplumda sözünün geçeceği bir yer olmuş. Bazen bunun kısıtlılığını yaşasak da sonuçta toplumda yerimiz oluyor. Kadınların her alanda olması gerekiyor.'

Kaynak: AA