Lübnan'da Yoksullara Yardım Kampanyası

Ülkedeki ihtiyaç sahibi 30 bin aileye yardım götürmek üzere başkent Beyrut'ta düzenlenen etkinlik, yüzlerce gönüllünün katılımıyla gerçekleşti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta hayırseverlerin getirdiği gıda, giysi, battaniye ve oyuncak gibi yardım malzemelerinin ihtiyaç sahibi 30 bin aileye ulaştırılması kampanyasına yüzlerce gönüllü katıldı.

Lübnan'ın dört bir köşesinden gelen yüzlerce yardımsever, sanatçı ve sivil toplum örgütleri gıda, giysi, battaniye ve oyuncak gibi çeşitli yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere Şehitler Meydanı'nda toplandı.

Sivil toplum kuruluşlarının ve gönüllülerin yer aldığı 'Isıtma Girişimi' etkinliğine katılanlar, hayırseverlerin getirdiği malzemeleri, 'oyuncak, kadın kıyafeti, gıda, battaniye, ayakkabı, çocuk kıyafetleri' şeklinde gruplayarak, paketledi ve ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere kamyonlara yükledi.

'Isıtma Girişimi' Operasyonlar Müdürü Tarık Ebu Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin bu yıl ikincisinin düzenlendiğini belirtti. Geçen yılki etkinlikte sanatçılar, sivil toplum kuruluşları ve sosyal medyada örgütlenen gönüllülerin katılımıyla Lübnan'ın en yoksul 14 bin 100 ailesine yardımların ulaştırıldığını söyleyen Salih, yaklaşık 450 gönüllünün görev aldığı bugünkü girişimin hem ülkedeki sığınmacıları, hem de sığınmacılarla benzer koşullarda yaşayan Lübnanlı ihtiyaç sahiplerini kapsadığını ifade etti. Salih, şunları kaydetti:

'Uluslararası toplum Lübnan'daki sığınmacılara verdiği sözleri tutmuyor. Hükümet de bu konuda aciz kalıyor. Lübnan'da yüzde kırk yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Günde dört dolardan az gelirle yaşayan insanlar var. Bu yüzden biz harekete geçtik. Bizler bunları bölgelere veya mezheplere göre dağıtmıyoruz. İhtiyaç sahibi herkese sunuyoruz. Bu hamle ülkedeki diğer girişimlere benzemiyor. Bizler para kabul etmiyoruz. Yılda bir kez sadece yardım malzemesi alıyoruz ve bunu dağıtıyoruz.'

El-Gina Cemiyeti Müdürü Lina Ebu Leben de mezhep veya bölge ayrımı gözetmeden, ihtiyaç sahiplerine sadece insan oldukları için yardımı amaçlayan bu etkinliğe, 50 gönüllü üyesiyle katıldıklarını ifade etti.

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan raporlara göre, yaklaşık 6 milyon insanın yaşadığı Lübnan'da 1,5 milyonu Suriyeli ve 320 bini Filistinli olmak üzere, insani yardıma muhtaç toplam 3 milyon 320 bin kişi bulunuyor.
Kaynak: AA