Kuşadası'nda Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kuşadası’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler Köyü tarafından düzenlenen bir yürüyüşle başlayan Dünya Engelliler Günü etkinlikleri Erkan Yücel Sahnesi’nde sergilenen tiyatro oyunu ile devam etti.

Kuşadası'nda Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri
Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüş, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’ndan başlayarak Atatürk Meydanı’nda son buldu. Engelliler, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Atatürk Anıtı’na Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı Canan Güler ile birlikte çelenk koydu. Törene engellilerle birlikte Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve eşi Nil Kayalı ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Canan Güler, bu yıl Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluşturmak için “Engele Engel Ol” sloganını benimsediklerini belirterek “Bizler sadece bu gün değil her gün sorunlarımızı tartışıyor ve onlarla yüzleşiyoruz. Engelsiz bir yaşam için mücadele veriyoruz. Engellilerin haklarını haykırıyor, ‘biz de insanız, biz de varız’ diyoruz. Biz Kuşadası Engellileri Koruma Derneği olarak yıl boyunca, tüm Kuşadası ile birlikte engele engel olmak için çalışıyoruz. 2009 yılında Kuşadası’nın gönül projesi Engelliler Köyü’nü açtık. Kuşadalılarla birlikte çalışarak köyümüzü geliştirdik. En büyük engel sevgisizliktir. Onlardan sevgimizi esirgemeyelim. Engelleri aşarak yaptığımız Erdoğan Öven Engelliler Köyü sonsuza dek yaşatılmalıdır. Hep birlikte o köyü yaşatacağımıza inanıyorum. Köyümüzü yaşatmak için engel yoktur. Engellere engel olalım” dedi.

Etkinlikler daha sonra ise, Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi’nde yönetmenliğini Ahmet Öztürk’ün yaptığı, başrolünde ise Meral Atay’ın oynadığı, engellilerin hayatını konu alan “İyi ki Doğdun Meleğim” isimli tiyatro oyun sergilendi. Kuşadası Belediyesi tarafından vatandaşlarla buluşturulan tek perdelik oyun izleyenlerin yoğun beğenisini aldı.
Kaynak: İHA