Hakkari Kayak Merkezi Yolu Açıldı

Hakkari’nin 2800 rakımlı Merga Bütan Yaylası’ndaki kayak merkezinin yolu ulaşıma açıldı.

Hakkari Kayak Merkezi Yolu Açıldı
Kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve 800 metre piste sahip 2800 rakımdaki kayak merkezine yaklaşık bir metre kar yağdı. Kayak merkezi yolunda yapılan iki günlük çalışmanın ardından ulaşıma açıldığı öğrenilirken, kayak merkezi tesislerinin açılması için de çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

Hakkari’nin tek kayak merkezi olan 2800 rakımlı Merga Bütan Yaylası’ndaki kayak tesislerinin hizmete açılması halinde, vatandaşların buraya akın ederek hem spor hem de piknik yaparak tatilini en iyi şekilde değerlendirilmesi bekleniyor.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, kayak merkezi yolunun ulaşıma açıldığını, ancak pistin halen hazır olmadığını belirtiler.

Hakkarili vatandaşlar ise, kentte kışın çok fazla etkinlik yapılmadığını belirterek, “Kışın ya kahve köşelerinde oturacaksınız ya da caddelerde bir iki tur attıktan sonra eve döneceksiniz. Bu bakımdan kayak merkezimiz Hakkari’yi büyük ölçüde rahatlatıyor. Çünkü burada yüzlerce insanın spor yapmasının yanı sıra hem eğleniyor hem de piknik yapıyor. İlgili kurumun kayak tesislerini bir an önce hizmete açmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.
Kaynak: İHA