Hakkari'deki Terör Saldırısı

Çukurca ilçesinde, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan sözleşmeli er Özgür Mutlu, Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Güven Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen sözleşmeli er Özgür Mutlu'nun cenazesi, Kırıkkale'de toprağa verildi.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınıp, 'helallik' için Toprak Mahallesi'ndeki babaevine götürülen 23 yaşındaki şehit Mutlu'nun naaşı, Nur Cami ve Külliyesine getirildi.

Şehidin babası Güngör ve annesi Hatice Mutlu ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sağlık ekipleri, fenalık geçiren bazı şehit yakınlarına müdahale etti.

Şehidin anneannesi Suna Yücel, 'Kuzuma dik duruyorum, selam verdim ben yavruma. Seni böyle uğurlayacakmışım kuzum. Ben sana dik duruyorum ciğerim, kınalı kuzum. Düşmanlar sevinmesin. Anneannesi dik durdu, hazır olda durdu desinler kuzum.' diyerek ağıt yaktı.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı cenaze namazın ardından Kırıkkale Şehitliği'nde defnedildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kara Kuvvetleri Eğitim Doktrin Kurmay Başkanı Tümgeneral Gürsel Öztürk, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, emniyet mensupları, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA