Genel Sekreter Büyükakın, İnovasyon Zirvesine Katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 1. AR-GE, İnovasyon Zirvesi’ne katıldı.

Genel Sekreter Büyükakın, İnovasyon Zirvesine Katıldı
Mimar Mühendisler Grubu öncülüğünde ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Valiliği ile birçok bakanlık ve kurumun ortaklaşa düzenlediği 1. AR-GE, İnovasyon Zirvesi, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Zirvede, şehirlere değer katan inovasyon projeleri/başarı hikayeleri oturumuna Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın katıldı.

Doç. Dr. Büyükakın sunumunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak genç beyinlere yatırım yaptıklarının altını çizdi. İnovatif projelerini bir arada buluşturarak Türkiye’nin gelecek hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen zirveye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ve birçok üst düzey yöneticisi katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın sunum yaptığı oturumda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili İsmail Yılmaz hazır bulundu. Şehirlere değer katan inovasyon projeleri/başarı hikayeleri oturumuna katılan Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin genç beyinlere yatırım yaptığı hizmetlerden bahsetti.

Her sene Kocaeli’deki 6. sınıf öğrencilerine tablet hediye ettiklerini ifade eden Genel Sekreter Büyükakın, bu doğrultuda öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini sağlayacak projeler ürettiklerinin altını çizdi. Büyükakın, Bilim Merkezi ile her yaştan öğrencinin bilimle tanıştırmayı hedeflediklerini, Sanayi 4.0 Mucit Dünyası çalışması ile de yeni bilim adamlarının yetiştirilmesine öncülük ettiklerini kaydetti.

Genel Sekreter Büyükakın’ın sunumu zirveye gelen üst düzey yöneticilerin büyük ilgisini çekti. Sunumun ardından Doç. Dr. Büyükakın’a Mimar Mühendisler Grubu tarafından plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA