Elektrik Akımına Kapılan Koyunlar Telef Oldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir kırsal mahallede trafonun yakınlarındaki göletten su içmek isteyen 7 koyun ile bir eşek telef olurken, bir kız çocuğunun da elektrik akımına kapılmaktan son anda kurtarıldığı bildirildi.

Elektrik Akımına Kapılan Koyunlar Telef Oldu
Alınan bilgilere göre, Güvercin kırsal mahallesinde elektrik trafosunda meydana gelen elektrik kaçağı nedeniyle su içmeye çalışan 7 koyun ve 1 eşek akıma kapılarak telef oldu. Öte yandan mahalle sakinleri, bir kız çocuğunun da suya yaklaştığı sırada uyarılarak geri çağrıldığını belirtti.

Telef olan hayvanların sahibi Rıdvan İnal, “Koyunlarım elektrik trafosunun yanında göletten suyu içtikleri sırada bir anda elektrik akımına kapıldı. Onlardan hemen önce de bir eşek aynı yerde su içtiği sırada yine aynı şekilde elektrik akımına kapılıp telef oldu” dedi.

Yetkililerin bir an önce önlem almasını isteyen İnal, “Yine birkaç gün önce bir çocuğun suya yaklaştığını görünce uyardık ve çocuğu sudan uzaklaştırdık. Seslenmesek o çocuk da elektrik akımına kapılıp belki de ölecekti. Yetkililerin bir an önce önlem almasını istiyoruz” diye konuştu.

Olayın yaşandığı mahalleye giden jandarma ekipleri incelemelerin ardından soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA