Doğu Anadolu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının 13 derece düşmesi bekleniyor Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 10 derece ile Ardahan'da ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, hava sıcaklığının 1-3 derece daha düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın, Erzurum kuzey ilçeleri, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren akşam saatlerine kadar aralıklı hafif kar yağışlı, diğer yerler ise parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece düşmesi ve rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Tunceli ve Iğdır'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzincan ve Ağrı'da 1, Kars'ta 5, Erzurum'da 6, Ardahan'da ise 10 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek sıcaklıklarının Iğdır'da 9, Tunceli'de 5, Erzincan'da 4, Ağrı'da 3, Erzurum ve Kars'ta 2, Ardahan'da sıfır derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları Ardahan'da 16, Ağrı'da 12, Erzurum'da 10, Kars'ta 6 ve Erzincan'da 5 santimetre olarak ölçüldü.

Yetkililer, kar yağışının öğleden sonra tekrar etkili olacağını belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

-Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar, tipi ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi.

Bina çatılarında 1,5 metreye ulaşan buz sarkıtları oluşurken aşırı tipi nedeniyle vatandaşlar yollarda güçlükle yürüyebildi.

İstasyon mahallesinde tipi nedeniyle yollarda kalan bazı araçlar, güçlükle çıkarılabildi. Soğuk hava ve tipiye rağmen çocuklar, kızak keyfinden vazgeçmedi.

Kaynak: AA