Denizli'de Dünya Engelliler Günü, Özel Etkinliklerle Kutlandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen programda sahne alan engelliler, izleyenlerden büyük alkış topladı.

Denizli'de Dünya Engelliler Günü, Özel Etkinliklerle Kutlandı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Çelenk sunumunun ardından Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda devam eden programa Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Vali Yardımcısı Kemal İnan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, davetliler, engelli dernekleri, engelliler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu kaydeden Denizli Milletvekili Cahit Özkan, “Ulusal ve uluslararası statükoya baktığımızda savaşla, terörle, kaosla ve kavgalarla yeni engellerin ve engellilerin oluşturulmaya çalışıldığını üzüntüyle görüyoruz. Sadece 15 Temmuz’da 2 bin vatandaşımız gazi oldu. Bunların bir kısmı engelliler dünyasına katıldı” dedi.

Vali Yardımcısı Kemal İnan ise, “Eskiden makamımıza engelli bir vatandaş geldiğinde ızdırap içinde dinleyerek, hiçbir şey yapamamanın acısını yaşıyorduk. Yasal olanaklar ve mali kaynaklar yoktu. Şimdi engellilerimize, yaşlılarımıza, çocuklarımıza ve şehit ailelerimize devletimizin sunduğu imkanlar karşısında gurur duyuyoruz" dedi.

Son yıllarda engelli bireyler ve aileleri için başarılı çalışmaların yapıldığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, “Engelli ya da engelsiz aslında hepimiz bir ve beraberiz. Artık bütün engellilerimiz eğitimlerini almakta ve iş sahibi olabilmektedir. Bu çerçevede hükümetimize minnettarız. Bugün engelli vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyemizin onlar için yapmış olduğu tüm hizmetlerden yararlanabiliyor” diye konuştu.

Son yıllarda engelliler için yapılan çalışmalarda büyük mesafe kat edildiğini kaydeden Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, “Siyasi irade ve yerel yönetimler tarafından verilen haklar, gösterilen sevgi ve sıcaklık ile acılarımızı hafiflediğini görmekteyiz. Yolumuz meşakkatli ve uzun bir yoldur. Hele ki engelli bir bireysek… Biz engelli aileleri ve arkadaşları olarak bir çatı altında engellilerimizin yaşadığı sorunları belirleyip yerel yönetimleri ve siyasi iradeyi eyleme geçirebilir ve çözüm yolları bulabiliriz” diye konuştu.

Programda; İbrahim Cengiz Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinin işaret dili ile söyledikleri İstiklal Marşı ve folklor gösterisi, Polis Amca Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin semazen gösterisi, Çamlık Özel Mesleki Eğitim Merkezinin folklor gösterisi, Denizli Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneğinin ilahi sunumu ile İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin mehteran gösterisi yer aldı. Engellilerin gerçekleştirdikleri gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı.

Program daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Cafe’de düzenlenen eğlence ile sona erdi.
Kaynak: İHA