Çin'de Askeri Reform Toplantısı

Çin Devlet Başkanı Şi: 'Çin Halk Kurtuluş Ordusu, sayıca daha küçük ancak daha kabiliyetli olmalı”.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun (ÇHKO) daha küçük ama daha kabiliyetli olması gerektiğini söyledi.

Çin Komünist Partisinin (ÇKP) resmi yayın organı Halkın Günlüğü gazetesinin haberine göre, Çin lideri, başkent Pekin’de yapılan Askeri Reform Toplantısı’nda, ÇHKO'daki modernleşme sürecini değerlendirdi.

Dünyadaki askeri gelişmelerin, savaş tekniklerinin ve stratejilerin sürekli değiştiğine işaret eden Şi, ülkenin silahlı kuvvetlerinin zamana ayak uydurması gerektiğini belirtti.

Şi, ordunun reform sürecinde takip etmesi gereken adımlara ilişkin 'Ordu, sayıca daha küçük ancak daha modüler ve daha kabiliyetli olmalı.” diye konuştu.

Orduda söz konusu reformların yapılmaması takdirde silahlı kuvvetlerin zamanının gerisinde kalacağını söyleyen Şi, “ÇHKO, sayısal çoğunluktan çok teknolojiye odaklanmalı.” ifadesini kullandı.

Şi Cinping, geçen yıl ülke ordusundan 300 bin personel azaltılacağını açıklamıştı. Pekin yönetimi, bu hedef doğrultusunda haziran ayında 25 bin subayın görevine son vermişti. ÇHKO, 2 milyon 300 bin personel sayısıyla dünyanın en büyük kara gücünü oluşturuyor.
Kaynak: AA