Belediye İşçisi Birikmiş Alacağını İstiyor

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Zeki Eker, üzerinden 8 ay geçen 2 tam ikramiye, 19 mesainin söz verilmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından halen ödenmediğini söyledi.

Belediye İşçisi Birikmiş Alacağını İstiyor
Eker, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi işçisinin bu zamana kadar her daim özveri ile çalıştığını belirterek, “Sendika olarak bizler, çalışan işçilerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de mevcut yönetime elinden gelenin fazlası ile destek olmuş, yanında bulunmuştur. Yeri gelmiş ‘Kan kusmuş kızılcık şerbeti içtim demiştir’ Ancak bizlerin gösterdiği bu özveri karşılıksız kalmıştır. Başta Sayın Hüseyin Sözlü ve bürokratları ile yaptığımız görüşmelerde ödeme konusunda söz alınmış, ancak birikmiş olan ikramiye ve mesailer ödenmemiştir. İşçilerimiz, yaz-kış bayram, hafta sonu demeden çalışmıştır ve çalışmaya da devam etmektedir. Bugün itibariyle üzerinden 8 ay geçen 2 tam ikramiye, 19 mesai bulunmaktadır ve ne zaman ödeneceği konusunda belediye yetkilileri tarih vermemektedir. Bir işçinin en düşük alacağı 10 bin TL’yi bulmuştur. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü’nün samimiyetinden şüphemiz yok ancak çözüm üretmelerini bekliyoruz” diye konuştu.



“Zorla emeklilik doğru değil"

Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Zeki Eker, Büyükşehir Belediye yönetiminin hizmet üreten işçilerin emeklilik şartlarını doldurdukları gerekçesiyle zorla emekliliğe sevk ettiğini ileri sürerek, “İşçilerimiz işverenin istemi doğrultusunda SGK’ya başvurusunu yapmış emekli olmuştur, ancak yönetim söz vermesine rağmen kıdem tazminatlarını ödememiş işçilerimiz mağdur olmuştur. Dolayısıyla parasını alamayan işçi belediyeyi icraya vermek zorunda kalmıştır. Bu durum Büyükşehir Belediyesi’ne itibar kaybettirmektedir. Yine emekli olmayan işçilerimizi ise, en ücra ilçelere gönderilmiştir. Bu tutum doğru değildir, zorla emekliliğin yasal dayanağı yoktur” dedi.

Kaynak: İHA