Bağlama Sanatçısı Erzincan'ın İran Konseri

Türk Halk Müziği'nin önde gelen bağlama sanatçılarından Erdal Erzincan, İran'ın ünlü kemençe sanatçısı Kalhor'la başkent Tahran'da konser verdi Erzincan:'Kalhor'la Avrupa, Amerika, Kanada ve Türkiye'de çok sayıda konserler verdik. Bunu ömrümüzün sonuna kadar devam ettireceğiz'

Türk Halk Müziği'nin önde gelen bağlama sanatçılarından Erdal Erzincan, İran'ın ünlü kemençe sanatçısı Kayhan Kalhor'la Tahran'da konser verdi.

Tahran'daki Vahdet Kültür Salonu'nda düzenlenen konser, İranlı müzik severler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Her iki sanatçı, Türk ve İran halk müziğinden örnekler sundu.

Erzincan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İranlı kemençe sanatçısı Kalhor'la birlikte çalışmaktan ve Tahran'da gördüğü yoğun ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Kalhor'la 2004 yılından bu yana çok sayıda konser verdiklerini aktaran Erzincan, 'Kalhor'la Avrupa, Amerika, Kanada ve Türkiye'de bir çok konserler verdik. Bunu ömrümüzün sonuna kadar devam ettireceğiz.' dedi.

İran'da ilk konserlerini 2009 yılında gerçekleştirdiklerini belirten Erzincan, 'İran'da ikinci konserimiz. Türkiye ile İran arasında kültür birliği var. İletişimde hiçbir zorluk çekmedim. Kültürel olarak aynı dili konuşuyoruz.' ifadelerini kullandı.

İranlıların saz enstrümanına aşina olduğunu anlatan Erzincan, yaklaşık iki ay önce satışa çıkan konser biletlerinin 20 dakikada tükenmesini şaşkınlıkla karşıladığını dile getirdi.

Usta sanatçı Erzincan, 'Bu durum İranlıların bağlamaya olan ilgisini gösteriyor, yoğun şekilde solo konser talebinde bulunuyorlar. Önümüzdeki tarihlerde İran'a solo konser vermek için geleceğim.' diye konuştu.

Bu akşam ilki düzenlenen konser dizisinin, 4 gece devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: AA