AK Parti MKYK Üyesi Baybatur Açıklaması 'Ekonomik Darbe Vurma Gayreti İçerisinde Olanlar Var'

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Bu darbe silsilesi bu ülkede ne yazık ki bitmiyor. Değişik soslarla, değişik yöntemlerle bu ülkede ne yazık ki bunları yapmaya gayret ediyorlar. Son olarak da ekonomik darbe vurma gayreti içerisinde olanlar var" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Baybatur Açıklaması 'Ekonomik Darbe Vurma Gayreti İçerisinde Olanlar Var'
Manisa’da 15 Temmuz darbe girişimini anlatmak amacıyla 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği kuruldu. 20 Ekim’de başkanlığını Serhat Çağ’ın yaptığı 17 kişilik yönetim kadrosuyla faaliyetlerine başlayan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği, basın mensuplarıyla tanıtım toplantısında bir araya geldi. Kahve Deryası’nda düzenlenen tanıtım toplantısına dernek yönetimi ve üyelerinin yanı sıra AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç da katıldı.

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Başkanı Serhat Çağ, demokrasinin ilkelerini yerine getirmek amacıyla yola çıktıklarını belirterek, "Burada asıl hedefimiz demokrasinin temel ilkelerine sımsıkıya sarılarak ilkelerini yerine getirmektir. Milletin iradesi dışında kalkışmalara, antidemokratik hareketlere karşı bir tepki koymaktır. Sadece bir dernek olarak, sivil toplum örgütü olarak düşünmedik bu oluşumu. Bunun yanında 15 Temmuz’u yaşatabilmek, o geceyi daha iyi anlatabilmek gelecek nesillere aktarabilmek adına idari binalarımızın alt kısmını panoromik müze haline getirdik. Burada 15 Temmuz gecesini panoromik halde sesli, görsel ve yazılı olarak anlatabilecek argümanlar oluşturduk. Burada genç nesillere, öğrencilerimize, halkımıza 15 Temmuz’u unutturmamak adına faaliyetler göstermeyi planlıyoruz" dedi.



"Ekonomik darbe vurma gayreti içerisinde olanlar var"

Çağ’ın ardından konuşan AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, "Bu darbe silsilesi bu ülkede ne yazık ki bitmiyor. Değişik soslarla, değişik yöntemlerle bu ülkede ne yazık ki bunları yapmaya gayret ediyorlar. Son olarak da ekonomik darbe vurma gayreti içerisinde olanlar var. Buna ne yazık ki içeriden de çanak tutanlar var. Dışarıdan da operasyon yapanlar var. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bunu da atlatacağız. Bu ve buna benzer nice olaylarla karşı karşıya kalmaya devam ediyoruz. Bizler bunları söyleyerek üzülmek, darbeler yapılıyor ne yapalım noktasında davranmıyoruz. İktidara geldiğimiz günden beri hem ekonomik manada hem de dışarıdan olabilecek Türkiye’ye karşı operasyonlara bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin güçlü bir şekilde ayakta durması lazım. Milli savunma sanayisinden tutun ekonomik sanayiye kadar, teknoloji üretiminden fabrikalara kadar Türkiye’nin 4 başı mamur güçlü olması lazım" dedi.

Türkiye’nin kendi ekonomisini kalkındırdığı sürece darbe girişimlerinin de etkisinin azalacağını söyleyen Baybatur, "Önemli olan Türkiye’nin ne yaptığıdır. Biz kendi tankımızı helikopterimizi, uçağımızı, silahımızı, kendi ekonomimizi kendi neslimizi kalifiyeli bir şekilde yetiştirdiğimiz müddetçe bunların bize etki oranları azalacak. Ama Türkiye gibi ülkelerde çevresi ateş çemberi olan ülkelerde bu ve buna benzer darbe girişimleri değişik yöntemlerle her zaman gerçekleştirilecek. Bu dernek ve bu derneğe benzer derneklerimiz ki Manisa’da Serhat Çağ ve yönetimi çok iyi bir işe imza attılar. Bu memlekette darbenin sadece silahla, tankla, tüfekle olmadığını değişik yöntemlerle olabileceğini, değişik zihniyetteki insanların seçilmiş iradeyi alaşağı etmek, bu vatanı bu milleti başka emperyal devletlere peşkeş çekmek niyetinde olanlara karşı önemli bir vazife üstlendiler" diye konuştu.

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ise, 15 Temmuz’un demokrasiye vurulan bir hançer olduğunun anlatılması gerektiğini söyledi.



Başkanlığını Serhat Çağ’ın yaptığı 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği’nin yönetim kadrosunda Fatih Baybatur, İsmail Aydın, Fatih Yılmaz, Şule Tunalı, Mehmet Gönül, Uğur Cömert, İbrahim Katıöz, İsmail Erdoğan, Tarık Çanlı, Sercan Hüncan, Tarkan Erdoğan, Ferdi Kelat, Gürkan Koyuncu, Mehmet Gönül, Emre Kurt, Mustafa Kazar yer alıyor.
Kaynak: İHA