'Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil Fidan Dikerek Girelim' Kampanyası

Amasya'da, 'Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil Fidan Dikerek Girelim' kampanyası kapsamında ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğünce Yavuz Selim Meydanı'nda fidan dağıtım programı düzenlendi. Görevliler tarafından dağıtılan 4 bin fidan, kısa sürede bitti.

Vali Salih Işık, burada yaptığı konuşmada, güzel bir kampanyaya imza attıklarını, yeni yıla Amasya'da yaşayan vatandaşların fidan dikerek gireceklerini söyledi.

Yeni nesle sağlıklı bir ortam bırakmak için fidan dikmek ve mevcut ormanları korumak zorunda olduklarına dikkati çeken Işık, 'Bugün 4 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Amasya, orman bakımından ciddi bir hazineye sahip ve bu hazinemiz gün geçtikçe artıyor. 'Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim' diyorum. Yeni yılın ülkemize ve vatandaşlarıma hayırlara vesile olmasını diliyorum.' dedi.

Amasya Orman Bölge Müdürü Zekariyya Nane ise fidan dağıtmak kadar bu fidanların dikimi ve bakımının da önem taşıdığına dikkati çekti.

Amasya, Tokat, Samsun ve Çorum illerinde yılda ortalama 13 milyon fidan ürettiklerini bildiren Nane, 'Bu akşam yılbaşı. Ne yazık ki çam ağaçları kesilerek süslenmektedir. Bu doğru bir yaklaşım değil. Vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtıyoruz. Böylece halkımızın yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girmesini istiyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA